Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habart karfiolleves Boszi konyhájából

Habart karfiolleves Boszi konyhájából
Habart karfiolleves Boszi konyhájából
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös, csak egy egyszerű karfiollevest akartam készíteni. Valamikor valamilyen újságból vágtam ki ezt a receptet és már elkészítettem, gondoltam, most újra erre kerül a sor. Ebbe nem szoktam tenni semmilyen levesbetétet, csak a habarással sűrítem.

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A habaráshoz

ajánlat

Bármikor ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
  3. Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
  4. A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
  5. Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
  6. Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
  7. Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 102 007
elküldve: 8
receptkönyvben: 245
elkészítve: 28/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös karfiolleves, karfiolleves, habart karfiolleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

221
karfiol 1 nagy db
sárgarépa 0.5 kg
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 3 ek
paradicsom 1 db
paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
víz 1.8 l
tejföl 150 g
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk