Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habart sóskamártás

Habart sóskamártás
Habart sóskamártás
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a sóskamártást, de a nem túl savanyút, mondhatnám édeset. Ezt a receptet még Anyukámtól tanultam, és azóta én is így készítem.

A kertünkben van két rövidke sor, és már alig várjuk, hogy megnőjenek a levelek, és lehessen "aratni". Magában is nagyon finom, de sült húsokhoz, bundás húsokhoz, krumplipürével is isteni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskaleveleket alaposan, több léről átmossuk. A középső, vastag erét a szárával együtt eltávolítjuk.
  2. Egy edényben feltesszük főni a vízzel és az olajjal, megszórjuk a sóval és a cukorral. Kb. 3-5 percig forraljuk közepes lángon.
  3. A habarást elkészítjük: a lisztet elkeverjük a tojással és a tejföllel.
  4. Behabarjuk a sóskát, és még 2-3 percig alacsony lángon hagyjuk a gázon, közben folyamatosan kavargatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 42 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sóska, sóskafőzelék, habarással készült sóskaszósz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

260
sóska 25 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
cukor 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 3 ek
tojás 1 db