Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsók 2.

Habcsók 2.
Habcsók 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon édesszájú a családunk. Karácsonyig általában kétszer-háromszor kell habcsókot gyártanom, hogy a fára is kerüljön.
Nagyon könnyen elkészíthető, és biztos recept.

hozzávalók / 4 adag

A habcsókhoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Ételfestékkel színezhetjük a habot, így bármilyen színű habkarika készíthető.
Fantázia kérdése, milyen formákat alkotunk.
Sütés közben kicsit megnőnek a karikák.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockacukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleverjük a porcukrot.
  3. A forró szirupot állandó verés közben beleverjük a habba.
  4. Addig verjük, amíg kihűl.
  5. A masszát nyomózsákba töltjük, és egy kizsírozott, lisztezett tepsire koszorúkat (vagy tetszőleges formákat) nyomunk.
  6. Meleg sütőbe tesszük, és lassan szárítjuk, az itt leírtak szerint.
  7. A koszorúkat színes cukorral, mákkal díszíthetjük sütés előtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habkarika

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lepkevadasz73
Lepkevadasz73 Wed, 2010-12-15 19:25

Szia Megnéztem a sütést/szárítás/,azt írta 70 perc de nálad a képen csak 30 perc van akkor most hogyan kell sütni mert halvány fogalmam sincs soha nem csináltam hasonlót pedig imádom a habcsókot.Köszi a receptet kifogom próbálni.:)Szép napot!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-12-15 20:58

Szia Lepkevadász!
Nagyon lassan kell szárítani, a sütő ajtót pedig fakanállal ki kell támasztani.
Én nem szoktam nagyon sokáig általában fél órát hagyom a sütőben..
Utána felrakom a tepsiket a radiátorra és ott hagyom 2-3 napig.ha már kiszáradtak akkor elengedi a tepsi.
A sütőben csak a külseje szárad meg a belsejének több idő kell.ha több időt tölt a sütőben hamar megbarnul.A sütőt 40-50 foknál magasabbra nem szabad állítani.Az én régi sütőmben pedig még nehezebb a szárítás, ezért szárítgatom inkább a radiátoron.Jó próbálkozást! Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-11 20:25

A recept Maria Hajkova Édeskönyvéből származik, és abban kockacukorral szól a recept.
Mindíg kockacukorból készítettem.Állítólag más a kockacukor töménysége a és a színe is fehérebb .
Nem tudom milyen lesz kristáycukorral sajnos nem próbáltam.

494
kockacukor 42 dkg
víz 1 dl
tojásfehérje 3 db
porcukor 3 dkg
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 csapott ek