Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsókos szilvás pite

Habcsókos szilvás pite
Habcsókos szilvás pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok szilvám volt, amiből egy nem hagyományos pitét szerettem volna sütni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk.
  2. A diót megpirítjuk, és durvára daráljuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot két részletben hozzáadjuk. Mikor a hab már kemény, a fahéjat és a diót óvatosan hozzáforgatjuk.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, az egyik lapot a sütőpapíros tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, kirakjuk a szilvával, majd eloszlatjuk a tojáshabot rajta, és a másik lappal befedjük.
  5. Az egész sütit így pihentetjük szobahőmérsékleten egy órát. (Előtte nem kell keleszteni!)
  6. A sütőt 220 fokra felmelegítjük, majd mikor beletettük a sütit, 170 fokra visszavesszük. Kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 521
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite tojáshabbal, habos szilvás pite, pite szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 4 db
tej 0.5 dl
cukor 1 ek
élesztő 2.5 dkg
tojásfehérje 4 db
dió 15 dkg
cukor 20 dkg
fahéj 3 kávéskanál
szilva 30 dkg
zsemlemorzsa 5 ek