Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsóktorta

Habcsóktorta
Habcsóktorta
180 perc / előkészület: 90 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok tojásfehérje gyűlt össze mostanában, és gondolkoztam, hogy mit csinálhatnék velük. A Csokoládé című könyvet nézegettem, és ott láttam meg a habcsóktortát. Nagyon megtetszett, úgyhogy elhatároztam, hogy ez lesz az, amit megsütök.
Aztán végig olvastam a receptet, ahova az volt írva, hogy a habcsókokat 6 órán vagy egy egész éjszakán keresztül sütjük a legalacsonyabb hőfokon. Hát, néztem egy nagyot, mert ez elég sok idő és sok áram. Aztán egy korábbi receptből kiindulva megpróbáltam, hogy nagyobb hőfokon, és kevesebb ideig sütöm, és sikerült. Szóval kisebb-nagyobb változtatásokkal itt ez a recept. Nagyon édes, de kevésbé tömény, mint a sima habcsók, mert a csokikrém segít az ízek kiegyenlítésében. Érdemes elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

A habcsókhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük. A cukrokat és az étkezési keményítőt hozzákeverjük, és a tojásfehérjéket velük együtt kemény habbá verjük.
  2. A masszát egy nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsikre, egy középpontból kiindulva spirálokat nyomunk körkörösen, úgy, hogy kb. 18 cm átmérőjű köröket kapjunk. Ezt megismételjük még ötször. Tehát összesen 6 db 18 cm átmérőjű kör alakú habcsóklapot kaptunk.
  3. A habcsóklapokat előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A töltelékhez a tejszínt egy lábasban felmelegítjük. Beletesszük a csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megkeverjük habverővel, és belekeverjük a rumaromát. Letakarjuk alufóliával, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  5. A tölteléket habverővel addig verjük, amíg sűrűn folyó és sima nem lesz.
  6. Négy habcsóklapot megkenünk a krémmel, és egymásra helyezzük őket. Az ötödik habcsóklapot tesszük a tetejére. A hatodik habcsóklapot összemorzsoljuk.
  7. A díszítéshez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és az ötödik habcsóklap tetejére kenjük.
  8. Erre rászórjuk az összemorzsolt habcsóklapot, és meghintjük kakaóporral.

  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládékrémes habcsók, emeletes csokis habcsók, habcsók-torony

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

537
tojásfehérje 6 db
cukor 14 dkg
porcukor 17.5 dkg
étkezési keményítő 2 dkg
habtejszín 2.25 dl
étcsokoládé 14 dkg
rumaroma 10 ml
habtejszín 1 dl
cukor 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 tk