Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkifli

Habkifli
Habkifli
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék tojásfehérje felhasználására jó megoldás - és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Dió helyett mandulába is forgathatjuk a habot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két fehérjéből kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk a borecetet és a porcukrot, ezekkel együtt egy fél óráig kanállal kavarjuk. Ez kiváltható robotgép lassú fokozatra kapcsolt keverőjével, a fontos, hogy kemény, fényes masszát kapjunk.
  3. Darált dióra teszünk kanálnyi habot, és ügyesen, könnyedén beleforgatjuk, kifli alakúra formázzuk.
  4. Sütőpapírra vagy vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és alacsony hőfokon inkább szárítjuk mint sütjük, hogy szép fehérek maradjanak a kiflik.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 411
elküldve: 5
receptkönyvben: 254
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsók, diós habcsók, mandulás habcsók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

255
tojásfehérje 2 db
porcukor 12 ek
fehérborecet 1 ek
dió 10 dkg