Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval

Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval
Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindenki egyet ért abban, hogy ez a csokoládétorta veri a legjobb cukrászdaiakat is :) Egyáltalán nem tömény, nem túl édes, hanem egy lágy, habkönnyű torta.

hozzávalók / 10 adag

Piskótához:

Csokoládékrémhez:

Összeállításhoz:

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki nem szereti a tömör-gyönyör jellegű, fojtós édességeket :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához:

  1. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
  2. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a vízzel majd a porcukorral. Beleverjük a sárgájákat, végül az átszitált, keményítős-kakaós lisztet is beleforgatjuk, a tésztát a formába öntjük.
  3. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Csokoládékrémhez:

  1. A pudingot megfőzzük a tejben, beleolvasztjuk az étcsokoládét és a margarint, valamint a cukrokat.
  2. Ha kihűlt, beleforgatjuk a habfixálóval felvert tejszínhabot.

Összeállításhoz:

  1. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, héjától megszabadítjuk, és apró darabokra törjük.
  2. A legalsó tortalapot megkenjük a nutellával, rászórjuk a mogyorót, megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a középső piskótát, erre is krém kerül, rátesszük a harmadik lapot, és az egész tortát bevonjuk a krémmel.
  3. A csokoládét megolvasztjuk, ha már nem tűzforró, egy nejlonzacskóba töltjük, aminek az aljára egy apró lyukat vágunk. Sütőpapírra mintákat rajzolunk vele, ha megdermedtek, óvatosan leemeljük őket, és díszítjük vele a tortánkat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 325
elküldve: 4
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

halkonyat

Mióta szakács: 2014.08.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

nutellás csokitorta, mogyorótorta, csokoládétorta, csokitorta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-08-18 21:59

Gyönyörűséges, kreatív, igényes munka! Leírás alapján a torta is finom lehet. Őszíntén gratulálok! Sok sikert:) Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-08-18 23:04

Nagyon szívesen:) Volt itt egy kedvenc szakácsom, Alkonyat:) Ő is fantasztikus sütiket tudott készíteni. Egyszerűen elvarázsolt, pedig az elég nehéz dolog.:) Aztán tavaly babája született, érthető módon eltűnt, de azért én sajnálom. Megnéztem a sütijeidet, nem vagytok Ti véletlenül rokonok?:DDD Az ars poeticad is tökéletes. Végre valaki aki egy recept láttán bólint és halad tovább:))) Tényleg ügyes vagy:) Lájkoltalak:)

halkonyat
halkonyat / halkonyat Wed, 2015-08-19 21:51

Köszönöm szépen a dicsérő szavakat, nagyon jól estek, főleg, hogy olyantól hallottam, aki egy rendkívül tehetséges szakács :) Az Alkonyathoz való hasonlítást pedig külön köszönöm, bár a 17 évemmel még a nyomába sem érhetek :)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2015-08-21 22:23

17 éves?:) Most mit is mondjak, elámultam:) Nálam megnyerted a versenyt! Hogy tehetséges vagyok e? Mittudomén.....:) Csak sok sok éve szeretek főzni, valószínűleg ez már így is marad. Egy egyszerű háziasszony vagyok csak, aki a családja által kedvelt, néhány receptjét közzétette. Ennyi csak:)

halkonyat
halkonyat / halkonyat Sat, 2015-08-22 09:27

Köszönöm! :D De hát nem az tesz egy szakácsot tehetségessé, hogy imádni sütni-főzni, és a többiek pedig szeretik elpusztítani a 'végtermékeket'? ;)

halkonyat
halkonyat / halkonyat Tue, 2015-08-18 21:27

Köszönöm szépen :) Úgy készítettem, hogy egy sima papírra köröket rajzoltam körzővel, majd filctollal kihúztam a vonalait. Ezt tettem egy sütőpapír alá, így átlátszott, és a nejlonból kinyomott csokoládéval szépen át lehetett rajzolni. Szobahőmérsékleten egy pár óra alatt megszáradtak, könnyen le lehetett szedni őket a papírról és a torta oldalára ragasztani. A tetejéhez a torta alapjának megfelelő kört rajzoltam, azt töltöttem ki teljesen csokoládéval, és még száradás előtt késsel meghúztam benne a szeletek helyét. Száradás után csíkokkal díszítettem, ha ez is megszáradt, még egyszer elvágtam késsel a jelölések mentén, és a torta tetejére tettem őket. Remélem, tudtam segíteni, szólj ha nem voltam érthető valahol :)

531
tojás 4 db
porcukor 135 g
víz 1.3 ek
finomliszt 80 g
étkezési keményítő 40 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
étcsokoládé 100 g
margarin 45 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 1 ek
habtejszín 4 dl
habfixáló 2 csomag
étcsokoládé 100 g
törökmogyoró 70 g
nutella 3 ek