Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű palacsinta

Habkönnyű palacsinta
Habkönnyű palacsinta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Extrán gyümölcsös, kényeztető palacsinta, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a cukrot keverjük össze egy tálban. Egy másik tálba öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a tojások sárgáját és az olvasztott vajat, majd keverjük simára. Öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd három részletben, óvatos, nagy mozdulatokkal keverjük a tésztához.
  2. Kiolajozott serpenyőbe öntsünk egy merőkanállal a tésztából, süssük néhány percig, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is.
  3. A gyümölcsöntethez tegyük a fagyasztott gyümölcsöket egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a cukrot és a vizet, majd forraljuk fel. Amikor a gyümölcsök már megpuhultak, krumplinyomóval törjük össze, és főzzük jó sűrűre.
  4. Tejszínhabbal, a gyümölcsöntettel és friss gyümölccsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 908
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

877
finomliszt 330 g
sütőpor 1 tk
cukor 40 g
tej 450 ml
tojás 2 db
vaj 100 g
1 csipet
habtejszín 250 ml
eper 250 g
erdei gyümölcs mix 250 g
cukor 2 ek
víz 0.5 dl
porcukor 2 ek