Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű paleo mákos

Habkönnyű paleo mákos
Habkönnyű paleo mákos
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most ez a kedvenc süteményem! Egyszerűen megunhatatlan, abszolút klasszikus ízvilágú, és nagyon egészséges, rengeteg vasat és kalciumot tartalmaz. Könnyű, mint egy felhő, glutén- és cukormentes:) Sokáig friss és puha marad!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Diétához, fogyókúrához, low carb vagy fitness életformát folytatóknak ideális:) Szinte alig van benne szénhidrát, viszont cserébe isteni finom, gyorsítja az anyagcserét, nyugtató, és rengeteg vasst és kalciumot tartalmaz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljük ki a tepsit vagy tortaformát szilikonos sütőpapírral. (Ha nem szilikonos papírt használunk, kenjük ki vajjal a papírt, mert a mák ragadós:) )
  2. A fehérjéket verjük kemény habbá pl.elektromos habverővel. Amikor már szépen megemelkedett, tegyünk hozzá 1 evőkanálnyi eritritet, és verjük fel addig, ameddig a "cukor" elolvad, és a hab szép kemény lesz.
  3. A tojássárgákhoz keverjük hozzá az édesítőt (pl. eritrit, méz vagy folyékony édesítőszer), szépen habosítsuk fel ezt is. Reszeljük bele a citromhéjat. Reszeljük bele az almákat, de tehetünk bele szilvát vagy beáztatott mazsolát is.
  4. A finomra darált mákhoz keverjük hozzá a sütőport, majd keverjük hozzá a tojássárgákhoz.
  5. A masszához tegyünk egy kis növényi tejet vagy vizet kb. 0,5 dl (esetleg normál tejet, ha nem a paleo verziót készítünk). Majd forgassuk bele a felvert tojáshabot. Nem kell túl alaposan, így a süti még "felhőszerűbb"lesz.
  6. Oszlassuk el a tepsiben, és süssük kb. 20 percig 160 fokon alulról a második szinten lévő rácsra téve a tepsit. Ha a teteje nagyon pirulna, tegyünk rá sütőpapírt vagy alufóliát. Akkor van kész, ha a közepét megnyomva már nem érezzük, hogy folyékony. Tűpróbát is végezhetünk. Mindenképp bereped majd a süti, de ez csak még gusztábbá teszi.
  7. Savanykás gyümölcsöntettel vagy vaníliasodóval isteni, hidegen és melegen egyaránt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 13 479
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Low Carb Mákos, Diétás Mákos Kocka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

groni
groni Thu, 2018-03-22 15:26

Nem a paleo vonzott, hanem az, hogy liszt nélkül, csupa mákkal készül :), így aztán tehéntej került bele, meg egy kis vaníliaesszencia pluszban, mert az sosem árt, és anyukám-féle finom, savanykás sárgabaracklekvárral szuper volt! Tényleg puha, könnyű. Köszönöm a receptet :)!

302
mák 250 g
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
citromhéj 2 citromból nyert
folyékony édesítőszer 4 ml
alma 2 közepes db
növényi tej 0.5 dl