Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos almás

Habos almás
Habos almás
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy nagyon kedves, volt kolléganőm-barátnőmtől kaptam, aki Szabadkáról érkezett, vajdasági magyar. Kb. 5 évvel ezelőtt osztotta meg velem ezt a receptjét, amit ezidáig a receptfüzetemben "altattam". Mivel nálunk most almaszezon van, valamilyen almás, különleges receptet kerestem, így akadtam Valika barátnőm receptjére. Gondoltam itt az alkalom, most már illene kipróbálni. Első látásra nem tűnt bonyolultnak, ezért belevágtam. Az eredmény fantasztikus lett. Az egész család a receptért könyörgött. Ez adta az ötletet, hogy ezt az ízletes finomságot a NOSALTY "rajongókkal" is megosszam.

hozzávalók / 4 adag

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a sárga tésztát készítjük el. A vajat, a tojások sárgáját, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport és annyi lisztet, hogy közepesen folyékony tésztát kapjunk. Az egészet egy kivajazott tepsibe öntjük.
  2. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. (Kicsit kinyomkodjuk a levétől.) Rászórjuk egyenletesen a sárga tészta tetejére, kicsit megcukrozzuk, illetve vaníliás cukorral és fahéjjal is meghintjük ízlés szerint. (Apróra vágott diót is szórhatunk rá.)
  3. Ezután elkészítjük a barna tésztát. A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a sütőport és néhány kanál lisztet is. (Közepesen folyékony tészta legyen itt is.)
  4. Ráöntjük az almás töltelék tetejére és egyenletesen szétkenjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amíg sül az egész, a tojások fehérjéből, a cukorból és a citrom levéből kemény habot verünk, majd a kisült sütire tesszük.
  7. Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10-15 percig szárítjuk alacsony hőfokon (120 C fok). Jó étvágyat kívánok! A siker garantált!


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 216
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

CsMarcsi

Mióta szakács: 2011.11.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-habos sütemény, habos almatöltelékes süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nvildi
nvildi Sat, 2011-12-03 19:31

Kedves Marcsi!
Hatalmas sikert aratott a süti az egész, igen kritikus családnál!! Köszönjük!! :))
Üdv:
Ildi

ui: A liszt nálam 4 púpos evőkanál volt / tészta (csak azért, ha valaki jobban szereti, ha van mennyiség mindenhol :))

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Sat, 2011-12-03 20:15

Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek is! Ja és köszönöm, hogy konkrét mennyiséget is számoltál a lisztnél!:))))

Üdv: Marcsi

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-02 16:11

Kedves Marcsi ! Üdvözöllek közöttünk itt a NoSaltyn:)) Tetszik a recepted kik lesz próbálva:)) Üdv Edit

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Fri, 2011-12-02 18:04

Kedves Edit!

Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat! Nagyon fincsi a süti! Tényleg érdemes kipróbálni!
Üdv: Marcsi

1034
vaj 7 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 4 ek
citrom 1 db
tej 2 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 4 evőkanál
vaj 7 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 4 ek
tej 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 4 evőkanál
alma 1 kg
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
dió 10 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 12 ek
citromlé 1 citromból nyert