Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos almás Salamon Csilla konyhájából

Habos almás Salamon Csilla konyhájából
Habos almás Salamon Csilla konyhájából
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok van belőle, és másnap is nagyon finom puha.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Negyed részét a fagyasztóba tesszük, hogy reszelhető legyen.
  2. Töltelékhez az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Megpároljuk a margarinnal és a porcukorral.
  3. 1,5 dl vízzel elkeverjük a pudingport, és besűrűsítjük vele az almát. Még langyosan óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével.
  4. A tésztát közepesnél nagyobb, kimargarinozott tepsibe nyújtjuk.
  5. Megkenjük a töltelékkel, és ráreszeljük a lefagyasztott tésztát.
  6. Előmelegített sütőben sütjük. Miután megsült, fahéjas porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 072
elküldve: 3
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény habos krémmel, vaníliás almás sütemény, almás sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

strawapa
strawapa Sun, 2016-04-24 17:46

Tetszett a recept, ezért választottam! DE ha a megfelelő arányokat választom, ragad a sütni való ,és nem reszelhető a fagyasztott tészta sem.! GÁZ! Kezdőknek nagyon nem ajánlom!!

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-09-19 21:24

Elmentettem és holnap megsütőm, nagyon tetszik a recept!
Köszönöm,hogy megosztottad!
Üdvözlettel,helena26

1591
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 20 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 4 ek
margarin 25 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 1 ek
alma 1.5 kg
porcukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojásfehérje 3 db
margarin 3 dkg
víz 1.5 dl