Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos aprósütemény

Habos aprósütemény
Habos aprósütemény
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy osztrák szakácskönyvben találtam rá, igen finom a tésztája.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A habhoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit a kézi mixerrel (dagasztókarral) összekeverjük, fél órára hidegre tesszük.
  2. Kinyújtjuk és kiszaggatjuk (3 cm).
  3. A tojásfehérjét felverjük, a cukrot apránként hozzáadva kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük, és minden korongra kis halmot nyomunk. 
  4. Sütőben 30 percig sütjük.
  5. A kihűlt sütiket lekvárral összeragasztjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 606
elküldve: 8
receptkönyvben: 229
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros habos sütik, sárgabaracklekváros habos, non plus ultra

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

B.Erzsike
B.Erzsike Sun, 2014-12-07 18:35

Az én szakácskönyvemben is Non plus ultra-ként szerepel, 40 éve sütöm! :)
Az unokáim imádják, közös ünnep nem múlhat el nélküle!

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2013-03-29 13:54

Kedves Helga!
Tegnap megsütöttem a sütit , ma megint csináltam egy adagot! Isteni finom! Én nem ragasztottam össze lekvárral , hanem a hab tetejére olvasztott csokit csurgattam. Köszönöm a receptet , mentettem! Üdv: Dorka

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2013-03-29 15:13

Szia Dorka! Örülök, hogy ízlett! Kellemes húsvéti ünnepeket! Üdv: Helga

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-24 02:47

Kedves Helga! Amikor a tetejere a habot verjuk, kb. milyen sokaig kell verni? addig amig a cukor teljesen elolvad, vagy az nem szamit es csak addig amig jo kemeny nem lesz? Koszi elore is a valaszt, Veronika

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2013-02-24 17:00

Szia Veronika! Nem szoktam megvárni, míg teljesen elolvad. Még kicsit látni a kristályszemeket.
Üdv: Helga

1091
finomliszt 15 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 2 db
cukor 30 dkg
sárgabaracklekvár 5 ek