Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos cseresznyelepény

Habos cseresznyelepény
Habos cseresznyelepény
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss cseresznyéből, vagy meggyből a legfinomabb. Ha csak fagyasztott gyümölcsünk van, akkor jól cseppegtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Meggyel is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kelt tésztát készítünk: a hozzávalókat robotgéppel vagy kézzel összekeverjük, a tejet langyosan adjuk hozzá. (Mivel por élesztőt használunk, nem kell felfuttatni a tejben az élesztőt.)
  2. A tojásfehérjéket félretesszük.
  3. Míg kel a tészta, kimagozzuk a cseresznyét.
  4. Ha megkelt a tésztánk, egy (kb. 24 x 37-es)  tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük (kb. 15-20 perc alatt).
  5. Dúsan megrakjuk cseresznyével, és a pici cukorral felvert fehérjehabot rásimítjuk.
  6. Langyos (160 fokos) sütőben addig szikkasztjuk, amíg a habnak szép világossárga színe nem lesz.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Giuditta

Mióta szakács: 2009.04.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos kelt cseresznyelepény, cseresznyés kelt süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evian
Evian / evian Sat, 2011-06-11 11:21

Kedves Giuditta!
Ma megcsináltam a receptedet, mert rengeteg cseresznyém lett az idén. Izletes, finom lett, meggyel szerintem még jobb lesz. A kelt tésztát már az elején sokalottam, kicsit sok is lett, legközelebb fele mennyiséggel próbálom. Köszönöm, elfogyott még melegen!!!!

677
cseresznye 800 g
finomliszt 400 g
margarin 200 g
tojás 6 db
instant élesztő 1 tasak
tej 0.5 dl
cukor 6 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert