Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos cseresznyés süti

Habos cseresznyés süti
Habos cseresznyés süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cseresznyés sütit akartam sütni, de fontos volt, hogy habos legyen, mert azt szeretjük, nagyon. :) Anyukámmal telefonon megosztottam a sütési tervemet. A vele való beszélgetés során kerekedett ki igazán a történet, mert a cseresznyés masszás ötletet ő adta. Így született meg ez a süti. Szerintünk nagyon finom. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

ajánlat

Saját recept. "Habos-babos" sütiket kedvelőknek. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a cukrot a forró vízzel elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét.
  2. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük. (Tűpróbát szoktam alkalmazni.) Ha megsült, és kihűlt, a tetejére tesszük a következő cseresznyés masszát.
  3. A cseresznyét kimagozzuk, 2 ek cukorral és késhegynyi fahéjjal közepes lángon "megfonnyasztjuk" úgy, hogy alig maradjon leve (ez nálam kb. 20 percig tart, de függ attól is, mennyire lédús a cseresznyénk). Fontos, hogy közben kevergetni kell. Amikor készen van, kihűtjük. A cseresznyés masszánkat egyenletesen a piskótára halmozzuk. Erre jön a krém.
  4. A bourbon vaníliás pudingport 2 ek cukorral és a fél liter tejjel felfőzzük. A pudingot langyosra hűtjük, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Rásimítjuk a cseresznyés piskótánkra, és díszítésül a tetejét megszórjuk kakaóporral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 932
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pindurka81

Mióta szakács: 2011.06.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos cseresznyés-kakaós sütemény, cseresznyés sütike vaníliás habbal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2012-05-20 15:05

Én kipróbáltam ,de nem vagyok tőle elájulva. Egyrészt (nekem) száraz a piskótája, másrészt darabos a krém, korántsem így néz ki, mint itt a képen, harmadrészt pedig el is csúszik a cseresznyés rétegen a krém. Azért el fog fogyni, de többet nem csinálom meg.

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Sun, 2012-05-20 23:40

Kedves Tímea! Sajnálom, hogy nem sikerült neked. :( Én ezt a piskótát elég gyakran készítem, anyukám is, és még sokan a környezetemben, még soha senki nem panaszkodott, hogy száraz lenne. Nem tudom, mi lehetett a gond. Azt írod, hogy a krémed darabos lett, ami azért furcsa, mert elvileg csak egy pudingot főzöl, ami - ha csomómentesre kevered - nem lehet darabos. A tejszínhab szintén nem. Szóval tényleg sajnálom, de nem igazán értem.
Hamarosan érik a cseresznye, akkor újra megsütöm és leírom újra, mit tapasztaltam, ha még érdekel.
Szép estét! :)

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-05-21 11:43

A tészta pár óra múlva egész jó lett. A puding és a tejszínhab külön-külön oké, szép sima, azzal nincs gond, de amikor összekevertem őket, darabos maradt a puding a tejszínhabban. Érted? Nem lett egynemű a tejszínnel való összekeverés után. Vagy lehet, hogy robotgéppel kellett volna? De azt nem mertem, mert féltem, hogy összeesik a tejszín, - meg hát nem is az van ideírva - ha elkezdem robotgéppel belekeverni a pudingba. Szóval az érdekelne konkrétan, hogy hogyan kevered össze a már kihűlt, puding-állagot öltött pudingot a nálánál sokkal puhább tejszínhabbal úgy, hogy az egynemű legyen?

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Mon, 2012-05-21 22:40

Szia Tímea! Akkor a tészta kérdést szerintem ugorhatjuk. :)
A pudingot nem hűtöm teljesen hidegre, kb. langyosra - lehet, hogy itt szúrtam el a leírást, hogy nem pontosítottam ennyire - , aztán simán beleforgatom a tejszínhabot. A Hulala tejszínhab, amit írtam is, a legjobb minőségű szerintem, nem esik össze.
Kb. úgy, ahogy a piskóta masszába forgatot a felvert tojáshabot, ott is két teljesen különböző állagú anyagot "keversz össze".
Szép estét!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-06-18 09:55

Értem. Akkor lehet célszerű lenne javítani a receptet, hogy nem kihűtjük a pudingot, hanem, hogy még langyosan belekeverjük a habot. Erre mifelénk a Hulala nem elérhető, én vagy az Oké vagy a Meggle Habmesterét szoktam használni. A sima tejszín, az tuti, hogy rögtön össze is esne, ha valami langyossal érintkezne, ezek a Habmesterek nem tudom hogyan reagálnának egy ilyen hadműveletre, lehet majd megpróbálom még egyszer...

varikriszti
varikriszti Wed, 2011-06-29 11:11

Köszi szépen a gyors választ.Holnap el is készítem és megírom milyen lett.Üdv.:Kriszta

varikriszti
varikriszti Tue, 2011-06-28 16:54

Cseresznye befőttből is meglehet csinálni?(Házi befőtt.) Abban van cukor.Üdv.: Kriszta

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-28 17:13

Szia Kriszta! Szerintem simán lehet befőttből is, jól csepegtesd le, és kevesebb cukrot tegyél hozzá, vagy ha elég édes a cserkód, akkor egyáltalán ne tegyél hozzá cukrot, csak fahéjat. Én legalábbis így csinálnám. Viszont így kevesebb ideig fonnyasztanám, épp' csak annyira, hogy összeérjenek az ízek (fahéj, cseresznye). :)
Remélem tetszeni fog!! :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-28 16:59

Kedves Adiadi!
Szeretettel üdvözöllek, kedves első hozzászólóm! :):):) Ha elkészítetted, kérlek, jelezz vissza, hogy sikerült, ill. ízlett-e. :) Hajrá!

adiadi
adiadi Mon, 2011-06-27 00:09

Hmm, nagyon jól néz ki! Biztosan ki fogom próbálni!:)

324
cukor 14 dkg
víz 3 ek
tojás 3 db
finomliszt 8 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál
cseresznye 70 dkg
cukor 2 ek
fahéj 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
cukor 2 ek
növényi habtejszín 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek