Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos csokis sütemény

Habos csokis sütemény
Habos csokis sütemény
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a tetejét rolettivel díszítettem, ami mutatós volt, de szeletelésnél nem volt egyszerű vele, és meg is puhult a tejszínhabtól.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Először elkészítjük a piskótát, ki-ki tetszése szerint, ahogy szokta.

  2. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben, és kihűtjük.

  3. Közben míg hűl, a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.

  4. A krémet a piskóta tetejére kenjük, majd erre kerül az 5 dl felvert tejszínhab.

  5. Tetejét csokireszelékkel díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 20 395
elküldve: 14
receptkönyvben: 355
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kathy55

Mióta szakács: 2011.10.28.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Habos csokis mámor, habos piskóta csokikrémmel, tejszínes csokis szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poli17
poli17 Mon, 2012-11-12 17:42

ez a süti tökéletes... :-) én még ananásszal felturboztam, és a krémbe csak 200g vajat tettem... nyami, köszönöm a receptet!!!

kathy55
kathy55 / kathy55 Tue, 2012-11-13 19:46

Szia! Ananásszal is biztos finom, kevesebb vajjal meg még könnyebb a krém! Örülök, hogy ízlett, köszi hogy megosztottad! :)

487
tojás 6 db
cukor 6 ek
rétesliszt 6 evőkanál
1 csipet
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
csokoládés pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
habtejszín 5 dl
csokoládédara 1 ek