Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-diós almás

Habos-diós almás
Habos-diós almás
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon-nagyon finom almás süti! Próbáld ki!

Tanács: Ne melegen szeleteld, mert akkor még az alma nedvesebb, ez később felszívódik.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk az almát, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A margarint, a reszelt citromhéját, a tejfölt, a tojássárgáját és a porcukrot összekavarjuk. Közben a liszttel összekeverjük a szódabikarbónát, és a masszához adjuk.
  3. A kész tésztát a tepsibe egyenletesen szétnyomkodjuk, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a szeletelt almát, megszórjuk a fahéjjal.
  4. A tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a darált dió és a porcukor keverékét, és az almára kenjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 37x23x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 121
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos almás sütemény, diós-almás szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macska11
Sylvia / macska11 Thu, 2013-11-14 10:30

Szia huzsi !
Megsütöttem - még szinte langyosan megkóstoltuk, mert nem bírtunk tovább várni - nagyon-nagyon finom volt. Aztán hidegen újra leellenőriztük - tökéletes volt. A maradék másnap pedig még talán annál is jobb !
Köszi a receptet, ezt sokat fogom még sütni.
Sylvia

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2013-11-14 11:25

szia, olyan jó hogy írtál, már el is felejtettem ezt a szuper receptet....örülök hogy ízlett, ennek örömére én is megsütöm ;)
szép napot!
zsu

huzsi
huzsi / huzsi Tue, 2012-01-24 12:48

örülök neki, nagyon szívesen...már itthon is kellene sütni, mert van alma dögivel...csak most vissza kell fogni kicsit az édességeket :)

495
finomliszt 25 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 7 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 3 ek
alma 1 kg
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 6 db
porcukor 20 dkg
dió 30 dkg