Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos diós pite helena konyhájából

Habos diós pite helena konyhájából
Habos diós pite helena konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az anyukám receptjéből való. Nem szerettük a túl sok tésztát, ezért az anyukánk a kedvünkben járt, csak alulra használt tésztát.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ha valaki a vastagabb tésztával szereti, akkor süsse kisebb tepsiben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, vajból, cukorból sütőporral és a tojássárgájával, kevés tejjel sima, könnyen nyújtható tésztát készítünk.
  2. Kivajazott tepsibe nyomkodjuk, 1/2 üveg lekvárral megkenjük a tésztát.
  3. A tojásfehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk. Összekeverjük a 8 dkg porcukrot, a darált dióval, a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, tojássárgákat, vaníliás cukrot, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal, és a lekváros tésztára simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon aranysárgára sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x38 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 643
elküldve: 4
receptkönyvben: 177
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nagyi habos diós pitéje, diós pite ribizlilekvárral, tojáshabos diós pite

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mehjul
mehjul Sun, 2016-04-10 17:55

Kedves Helena, a töltelékhez 10, vagy 18dkg porcukor kell?

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2016-04-11 20:36

Elnézést, most leírtam részletesebben. A töltelékbe 18 dkg cukor megy. A fehérjét 10 dkg-al felverjük habbá ,a 8 dkg cukrot a dióhoz keverjük+ a többi alapanyagot. Végül a habot és a diósat óvatosan összekeverjük.

mehjul
mehjul Sun, 2016-04-10 17:54

köszi a receptet, de tudnád pontosítani? 10, vagy 18 dkg porcukor kell a töltelékhez?

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-08-17 20:39

Kedves Veronika!
Nagyon egyszerű,de annál finomabb sütemény! Jó sütést kívánok!
Üdvözlettel:
Helena

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-08-18 12:11

Kedves Helena! Szoval, elkeszult a suti, es nagyon izlett mindenkinek!!! Pontosan az tetszik benne, hogy egyszeru es megteszi egy unnepi alkalomra is! Meg egyszer koszi!
Udvozlettel:
Veronika

serfozogabi
serfozogabi Sat, 2012-11-24 16:00

Edesanyam recept konyveben is szerepel londoni rud neven.Finom konnyu teszta.

900
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 1 db
porcukor 8 dkg
1 csipet
tej 1 dl
ribizlidzsem 20 dkg
dió 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 0.5 db
fahéj 1 kk
porcukor 18 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 3 db