Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos diós sült alma Gabystól

Habos diós sült alma Gabystól
Habos diós sült alma Gabystól
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ősrégi, már megsárgult talán Nők L. recept került a kezembe. Az alapreceptet átvariáltam a szájunk íze szerint.

Nem egy habos-babos édesség, de a család ebéd utáni édesség és süti igényét teljesen kielégíti. Az alma jellegzetes íze megmarad, a diótól és a sodótól különlegesség válik.

A habot lehet variálni, kókuszreszelékkel, mazsolával, nem szentírás a dió. Kreatívításunkat nyugodtan érvényesíthetjük.:) 

hozzávalók / 4 adag

A sziruphoz

A sült almához

A sodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 1 l vízből "szirupot" főzünk, amibe beletesszük a szegfűszeget, 2 evőkanál cukrot, fahéjat.
  2. Amíg ősszefőnek az ízek, elkészítjük az almákat: megfelezzük, magházat kivágjuk, nem kell meghámozni!
  3. Beletesszük az almákat a szirupba, félig megpároljuk, majd alaposan lecsepegtetve 1 lapos hőálló tálra szedjük, és hagyjuk kihűlni. Ha vastag az alma héja, langyosan könnyedén le tudjuk húzni (mint a héjába főtt krumplinál).
  4. Tojásfehérjékből kemény habot készítünk, majd óvatosan beletesszük a diót és a cukrot, a habot az almákra kanalazzuk.
  5. Előmelegített sütőben halvány aranysárgára sütjük.
  6. Sodó: a tojások sárgáját 1 púpos teáskanál liszttel, 2 evőkanál cukorral 1 zacskó vaníliás cukorral elkeverjük. A 4 dl tejet apródonként beleöntjük, hogy ne legyen csomós. Állandó keverés mellett megfőzzük, ne túl sűrűre.
  7. Tálalás: ha langyosra hűlt a habos sült alma és a sodó is, tányérra tesszük, sodót öntünk rá, és pici fahéjjal megszórjuk.
  8. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 666
elküldve: 6
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült alma sodóval, sült alma habgaluskával, diós habos alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
szegfűszeg 5 db
fahéj 1 kk
cukor 2 ek
víz 1 l
alma 5 közepes db
cukor 2 ek
tojásfehérje 3 db
dió 2.5 dkg
tojássárgája 3 db
finomliszt 1 púpozott ek
tej 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag