Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos diós sütemény Magdolna konyhájából

Habos diós sütemény Magdolna konyhájából
Habos diós sütemény Magdolna konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Glutén- és tejérzékenyek által is fogyasztható süteményt kellett készítenem. Szerencsére rengeteg dióbelünk volt itthon, úgyhogy átalakítottam egy klasszikus piskótareceptet, és feldobtam egy kis dupla habbal.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

ajánlat

Rendes habtejszínnel is készíthető, ha nem szempont a tejmentesség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét hűtőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk 175-200 fokra. A diót ledaráljuk.
  2. A lehűtött tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Belekeverjük a 12 dkg kristálycukrot. Utána belekeverjük a tojások sárgáját. Ezután belekeverünk 12 dkg darált diót.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175-200 fokon kb. 20 percig sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Óvatosan leszedjük a sütőpapírról (ha nehezen jön le, késsel alányúlva leválasztjuk róla).
  4. Elkészítjük a diós habot. 4 dl növényi tejszínhez hozzáadunk 2 tasak habfixet. 20 dkg darált dióból félreteszünk 2-3 ek-nyit (ezzel szórjuk majd meg a kész sütemény tetejét), a többit hozzáadjuk a tejszínhez. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot (ha eleve édesített tejszínt használunk, akkor nem kell). Az egészet összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a piskótára, egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  5. Elkészítjük a fehér habot. 6 dl növényi tejszínt 3 tasak habfixszel és 8 dkg porcukorral (édesített tejszín esetén a cukor nem kell) összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a diós habra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  6. A tetejét megszórjuk darált dióval. Tálalásig hűtőbe tesszük. Vizes késsel vágjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Magdolna

Mióta szakács: 2019.05.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

dióhabos szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

606
tojás 5 db
cukor 12 dkg
dió 12 dkg
növényi habtejszín 4 dl
porcukor 5 dkg
dió 20 dkg
habfixáló 2 csomag
növényi habtejszín 6 dl
porcukor 8 dkg
habfixáló 3 csomag