Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos diótorta

Habos diótorta
Habos diótorta
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortareceptet bármilyen alapnak meg lehet sütni.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortalapokat megsütjük, kétszer: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és apródonként beletesszük a vizet, jó habosra mixereljük, majd beletesszük a megdarált diót, a liszttel elkevert sütőport, és végül a tojások felvert habját.
  2. Kizsírozott, lisztezett tortafomában megsütjük.
  3. A krémhez 7 dl tejet feltesszük forrni a cukorral, 3 dl tejben elhabarjuk a pudingporokat, s ezt összefőzzük pudingnak, majd kihűtjük, és a vajakkal jól kimixereljük.
  4. Beletesszük a diót, kakaót, rumot, tovább mixereljük, s ezzel a krémmel megtöltjük a kihidegített, és vízszintesen elvágott tortalapokat.
  5. A maradék krémmel bevonjuk, nyújható fondanttal bevonjuk ízlés és fantázia szerint, és felvert tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 679
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Galsika

Mióta szakács: 2010.10.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diótorta, tejszínes diótorta, diótorta fondanttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1287
tojás 6 db
cukor 30 dkg
víz 10 ek
dió 10 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 4 tasak
vaj 75 dkg
dió 20 dkg
cukor 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rum 10 ml
cukorfondant 20 dkg
habtejszín 5 dl