Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-epres édesség

Habos-epres édesség
Habos-epres édesség
17 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól származik a recept -gyerekkoromban nagyon sokat készítette eperérés idején. Ő már sajnos nincs köztünk, de a kertben ugyanúgy érik az eper, mint annak idején, és mivel a kisfiamnak (is) nagy kedvence ez a gyümölcs, most már én készítem ezt a finomságot!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

A pudingba azért célszerű belekeverni a habot, mert így sokkal lágyabb lesz, és ha kihűl, akkor sem keményedik meg!
Tetején tejszínhabbal lehet tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát apró darabokra tépkedjük; egy tálba lerakunk belőle egy sort.
  2. Az epret -ha nagyon nagy szemű, összevágjuk- rátesszük a piskótára, majd fahéjas cukorral megszórjuk.
  3. A pudingot a szokásos módon 1/2 l tejjel és 3 ek cukorral megfőzzük. A habport 1dl tejjel keményre verjük. Amikor a puding picit hűlt, a habot belekeverjük.
  4. Ezzel a krémmel öntjük le az epret, és folytatjuk a rétegezést. A tetejére piskóta kerül, és arra a krém.
  5. 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julcsi 09

Mióta szakács: 2010.02.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótás-epres pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

540
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 2 kk
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 6 dl
tejszínhab por 45 g
eper 1 kg
cukor 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 1 ek