Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gesztenyekocka

Habos gesztenyekocka
Habos gesztenyekocka
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal egyszerűbb, mint amilyennek elsőre tűnik, és minden gesztenye-fanatikusnak kötelező!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáöntjük a vajat.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összeszitáljuk, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
  3. Több adagban összekeverjük, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  4. 30x20-as, magas falú tepsibe teszünk egy sütőpapírt, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk.

A gesztenyés krémhez

  1. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük a cukorral.
  2. A pudingport kikeverjük a tejjel, és közepes lángon sűrűre főzzük. A gesztenyemasszát áttörjük.
  3. A pudingot, a gesztenyét és a vajas-cukros masszát alaposan kikeverjük. A kihűlt piskótára kanalazzuk, és egy fél órára hűtőbe tesszük.

A habhoz

  1. Addig elkészítjük a habot: a tejszínt keményre verjük, a vége felé hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót.
  2. A massza tetejére simítjuk, megszórjuk kakaóporral, majd 3 órára visszatesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 473
elküldve: 13
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Koronás Cukor

Mióta szakács: 2017.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kocka, habos-gesztenyés szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gubas
gubas / gubas Mon, 2018-09-24 15:16

2 adag tejszínhabot is "túlvertem", és már nem mentem el 3.-szor is tejszínért, így tejszínhab nélkül maradt a süti. A gesztenyés krémre került a kakaópor, és így, hab nélkül is nagyon finom a süti! Köszi a receptet, megtartom! :)

802
tojás 5 db
porcukor 5 ek
vaj 8 dkg
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaj 15 dkg
cukor 5 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 400 ml
porcukor 4 ek
habfixáló 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek