Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gesztenyés piskóta

Habos gesztenyés piskóta
Habos gesztenyés piskóta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami habos és gesztenyés sütire vágytam :-) Nah, ez habos is és gesztenyés is lett :-D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a krém alapját, a cukrászkrémet. A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgáját először habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet is hozzáadjuk. Ha már meleg a tej, pár kanállal adunk a tojásos keverékhez, majd a keveréket elkeverjük a tejbe. Visszatesszük a gázra és puding sűrűségig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet (érdemes először kanállal összekavarni és csak utána robotgéppel). Majd kis adagokban hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tepsibe öntjük és mehet a sütőbe. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  3. Robotgéppel összedolgozzuk a cukrászkrémet, a gesztenyemasszát és a habfixálót. Félretesszük.
  4. A habtejszínhez adunk porcukrot és a két habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ha nem elég kemény a hab, nyugodtan adjuk hozzá a harmadik habfixálót is, de csak apránkét szórjuk bele.
  5. A piskótára halmozzuk a gesztenyés krémet, ügyelve arra, hogy a tészta legszélére ne tegyünk. Majd ráhalmozzuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük. Kb. 30 perc és már fogyaszthatjuk is.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 994
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes szelet, habos szelet, tejszínes-gesztenyés sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1014
tojás 4 db
cukor 8 púpozott ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
víz 4 ek
tojássárgája 2 db
cukor 50 g
finomliszt 25 g
tej 400 ml
gesztenyemassza 250 g
habfixáló 2 csomag
habtejszín 500 ml
porcukor 1 ek
habfixáló 3 csomag