Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gumicukortorta

Habos gumicukortorta
Habos gumicukortorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztriai kiránduláson ismeretem meg ezt a tortát.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

ajánlat

A torta tetejére bármilyen gyümölcsöt lehet rakni díszítésként.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. Az összes alapanyagot összekeverjük.
  2. Néhány percig pihenni hagyjuk.
  3. Utána egy piskótaformába öntjük.
  4. 25-30 percig sütjük. (170 fok)
  5. Miután kihűlt, egy kis cukorral szórjuk meg a tetejét.

Krémhez:

  1. A vajat és a porcukrot habosra keverjük.
  2. Majd a habhoz hozzáadjuk a habtejszínt is, tovább verjük.
  3. A rumot (ízlés szerint) és a gumicukrokat összekeverjük a habbal, és a hűtőbe tesszük addig, amíg el nem készül és ki nem hűl a piskóta.
  4. A kész piskótalapokat kettévágjuk, és tetszés szerint kenjük rá a habot, és építjük fel.
  5. A kész tortát 15-20 percig hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 1350 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 548
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Stellaa McWander

Mióta szakács: 2016.07.19.
4 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Habos torta, cukros torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1286
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
tojás 4 db
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
habtejszín 2 dl
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
gumicukor 100 g
fehér rum 1 ek