Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos ischler

Habos ischler
Habos ischler
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom egyik kedvenc süteménye.

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

teteje

ajánlat

Vasárnapi ebéd mellé tökéletes desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához 50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag sütőport, 1 tojást, 1 evőkanál mézet összedolgozunk, majd húsz percet hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután fél cm vastagságúr kinyújtjuk, és köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  3. A tésztát addig sütjük, míg halványbarna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni.
  4. A korongok felét ezután bevonjuk az étolajjal hígított olvasztott csokoládéval, és hagyjuk dermedni.
  5. A töltelékhez a 4 db tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett kemény habbá verjük.
  6. A bevonatlan korongra tojáshabot helyezünk evőkanál vagy habzsák segítségével, majd a tetejére csokoládés korongot helyezünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nemes-Pádár Csilla

Mióta szakács: 2015.08.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojáshabos isler, habos isler csokimázzal, csokis habos isler

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

971
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
méz 1 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál