Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos kakaós kosárka

Habos kakaós kosárka
Habos kakaós kosárka
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit akkor készítem el, ha valami igazán habos nyalángságra vágyik a család.  Ebből a menyiségből sok lesz, de ez egyáltalán nem baj :), mert tuti, hogy hamar elfogy!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a kakaót, és jól formázható tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd kivajazott kosárformába tesszük. Ha nincs, akkor muffinforma is tökélestesen megfelel. (Én muffinformával csináltam.)
  3. Előmelegített sütöben sütjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, a megsült kosárkákba töltjük, és csokiforgáccsal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 910
elküldve: 2
receptkönyvben: 309
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes kosárka, kakaós kosárka habbal töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyafi
Nyafi Fri, 2011-10-07 18:40

Szia!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy ez a tészta bepuhul?
Köszi előre is!
Üdv.: Nyafi

1598
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
tojássárgája 4 db
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
növényi tejszín 5 dl
csokoládéforgács 3 ek
vaj 1 ek