Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-krémes piskóta

Habos-krémes piskóta
Habos-krémes piskóta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyankor szoktam készíteni, amikor vendég jön, de már nincs idő sütni, vagy nyáron nagy melegben. Máskor 4 tojásból piskótát sütök, csíkokra vágom, és azt  áztatom meg a kakaós öntetben. A krémhez néha teszek 10 dkg vajat, ilyenkor a még meleg pudingba belekavarom. Magolt meggybefőttel, vagy más savanykás gyümölccsel gazdagíthatjuk.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kavarással sűrűre főzzük. Kihűtjük, vigyázva, hogy ne bőrözzön.
  2. A tejszínt a cukorral habbá verjük (ha porból dolgozunk 1,5 dl tejjel kemény habot verünk). Hűtőbe tesszük.
  3. A kakaót a cukorral simára kavarjuk, leforrázzuk a 2,5 dl vízzel, 1-2 percig főzzük, majd beletesszük az apróra tördelt csokit és hagyjuk benne felolvadni. Langyosra hűtjük.
  4. A tejszínhab felét óvatosan összevegyítjük a kihűlt pudingkrémmel, a másik felét visszatesszük a hűtőbe.
  5. Egy üvegtál aljába belesimítunk 4-5 ek krémet, majd a piskótákat egyenként belemártjuk a kakaós öntetbe, nem hagyjuk benne ázni, máris lerakjuk a tálba szorosan egymás mellé. Újabb krém réteg és újabb piskóta sor következik. A krémet úgy osztjuk, hogy a tetejére is maradjon egy réteg. A lehűtött tejszínhabbal díszítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 144 502
elküldve: 65
receptkönyvben: 1 589
elkészítve: 57/71
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingkrémes piskóta, tejszínes-pudingos piskóta, réteges piskóta pudinggal és tejszínnel

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2018-03-18 10:40

Hajrá Piroska! Én is itt vagyok! Rég nem beszélgettünk, sajnos nagyon elfoglalt vagyok!Remélem jól vagy, és finomakat sütsz, főzöl.Üdv,és szép napot!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2018-03-19 08:00

Köszönöm kedves Zsuzsamama.Sütök, főzök, de ritkábban küldök be recepteket, mert elvagyok foglalva a kis unokámmal. Bár még csak 4 éves, de szeret részt venni mindenben ami a konyhában történik. Most ez a legfontosabb nekem.
Szeretettel üdvözöllek, Piroska

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2018-03-19 11:01

Szervusz Piroska! Elhiszem, én sem vagyok annyira aktív, de most részt veszek ebben a versenyben,és jól esne ha szavaznál rám, mert sajnos nem számíthatok nálunk senkire.Én már szavaztam rád is, de lehet, hogy anélkül is nyersz, hiszem nagyon guszta finomságot tettél fel!Puszillak, és szép napot kívánok neked, és kedves családodnak! jelenleg elől vagyok, de jó lenne elsőnek lenni!Köszi.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2018-03-20 08:18

Szia Zsuzsamama! Szavaztam a tegnap is és megígérem, hogy továbbra is szavazok rád. Esélyes vagy én meg esélytelen, csak kíváncsiságból neveztem be.
A korábbiakból rossz tapasztalataim vannak. Hajrá!

balintmonika
balintmonika Tue, 2014-03-25 10:50

Vasárnap ezt a kalácsot szolgáltam fel desszertként ebéd után.Ahogy mondani szokták: kétfelé állt tőle a fülünk.Csak a miheztartás végett a berzengóciában vásárolható babapiskótából 32 dkg fogyott el.Egyébként mivel a nyaralási uticélunk az idén Románia,igyekszem máris felkészülni a román ízekre.Most,ahogy belopódzkodhatom Csiki Piroska konyhájába,úgy érzem megtaláltam az ideális útvezetőt a romániai ízekhez.Terveim szerint több receptet ki fogok próbálni az Ön szakácskönyvéből.Köszönöm!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-03-25 16:34

Köszönöm szépen a részletes beszámolót. A receptjeim inkább az erdélyi ízeket idézik, de érdemes megkóstolni a román miccset ( mititei) és a csorbát is , ezek jellegzetes román ételek és valóban finomak. Kívánom, hogy szép élmény legyen az itteni nyaralás. Üdvözlettel, Piroska

tamara913
tamara913 Sun, 2014-03-23 14:21

Én nem is tudom, hogy nem bukkantam eddig erre a receptre. Tegnap elkészítettem, nagy sikere volt. Gyors és finom, köszönjük!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2014-03-23 17:46

Jó, hogy most rátaláltál. Van még egy hasonló receptem, ha szereted a karamell ízét. "Karamellás- krémsajtos piskóta" néven, megtalálod a receptjeim között. Örülök a sikerednek :)

marizsuzsi
marizsuzsi Sun, 2014-03-16 11:57

Sziasztok! Én is megcsináltam a sütit,de annyi változással,hogy nem pudinggal hanem házi krémeskrémporral csináltam meg,mert nem igen szeretem a pudingot és nagyon finom lett. A tejszinhabot pedig cukrász habot vettem abból nyomtam a tetejére. Ha felveritek soha nem esik össze. Nagyon egyszerü használni. Én régóta eszt használom a sütikbe és nem csalódtam benne.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-03-18 08:27

Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Ezen a recepten lehet változtatni, van aki búzadarát tesz a puding helyett.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-03-13 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

HajniP
HajniP Thu, 2014-03-13 13:27

Sziasztok! Elkészítettem és nagyon finom lett, mind a tíz ujjamat megnyaltam utána!:) Én is – mint szerintem sokan közülettek sokszor bajban vagyok az alapanyagok kimérésénél......Férjemmel voltunk múltkor Media Marktban, ott látttam hogy vannak ilyen spéci mérlegek, most szerintem meg is fogok rendelni egyet a honlapról...Hátha az majd segíti otthoni sütés-főzést! Még egyszer gratulálok a remek recepthez!

Nórii27411
Nórii27411 Wed, 2014-03-12 08:51

Szia.Mivel én nem nagyon sütök ezért légyszives magyarázd már el , hogy a kakaót a cukorral leforrázzuk az mit jelent. köszi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2014-03-12 09:22

Szia Nóri! Tehát a kakaót simára kavarod a cukorral, mert hanem csomós lesz amikor hozzáöntöd a forró vizet, azért forrót, mert , ha hideg vizet adsz hozzá a kakaó lebegni fog a víz felszínén. Jó ha még 1-2 percig hagyod a lángon forrni, majd beleteszed a tördelt csokit, leveszed a lángról, időnkét belekavarsz, hogy a csoki felolvadjon. ( A kakaó az cukrozatlan kakaópor).
Remélem tudtam segíteni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-03-12 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

virmonic
virmonic Tue, 2014-03-11 20:13

Szia Piroska! Kérlek, az 1. pontot magyarázd el, mert nem értem, mit mivel keverünk és főzünk össze! Köszi!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2014-03-12 08:43

Szia Virmonik! A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, ehhez adjuk a pudingport ( elnézést ezt elfelejtettem írni és a rendszer már nem engedi javítani) és ezt a pudingos tojásos tejet öntjük a forró tejhez és besűrítjük. Remélem nem késtem el a válasszal.

maya52
maya52 Thu, 2014-03-13 23:45

Szia Jó hogy leírtad, mert ez számomra se volt érthető a receptben.

solleggiato
solleggiato Sat, 2014-03-08 09:15

Megcsináltam két hete, nagyon jól sikerült! Teljesen oda volt érte a család. Most állok neki újra :)
Köszi a receptet!

371
babapiskóta 24 db
tej 8 dl
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 7 ek
tojás 2 db
habtejszín 2 dl
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 5 ek
víz 2.5 dl
étcsokoládé 5 dkg