Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos krémtorta különleges díszítéssel

Habos krémtorta különleges díszítéssel
Habos krémtorta különleges díszítéssel
105 perc / előkészület: 70 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni csokitortát már mindenki evett. Vaníliásat is. Mogyorósat is. Babapiskótával készültet is, tejszínhabbal.

És most akkor képzeljetek el egy olyan tortát, ahol ezek mind megtalálhatóak, ráadásul egy különleges habcsókszerű, diótól roppanó talppal. 

EZ (!) a "nyamm-kategória".

Azt nem állítom, hogy gyors. Azt nem állítom, hogy azonnal fogyasztható. De azt állítom, hogy minden egyes ráfordított perce megéri, és azt is állítom, hogy elkészíted legközelebb is!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztalapot készítjük el: az 5 tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, a 4 evőkanál cukrot több részletben adagolva hozzá. Ha már jó kemény a hab, hozzácsorgatjuk az étolajat, majd óvatosan hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, egyenletesen megszórjuk a dióval, és 180 fokon (légkeveréssel) kb. 20-22 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Ezen a ponton érdemes a tortakarikát visszatenni a tészta köré, hiszen könnyebben tudjuk majd rétegezni a krémeket a továbbiakban.
  2. A babapiskótát megmártjuk 150 ml tej és a kávé keverékébe, és a mogyorókrémmel megkent lap tetejére tesszük.
  3. Míg a tésztalap hűl, elkészítjük a krémet is: az 5 db tojássárgáját 150 gramm cukorral 3 evőkanál liszttel csomómentesre kikeverjük, majd apránként hozzáadunk 400 ml tejet. Egy lábosba/gyorsforralóba öntjük, és puding sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A puha vajat robotgéppel kissé kihabosítjuk, majd elkeverjük a kihűlt krémmel. A krém felét elsimítjuk a készülő tésztánk tetején.
  4. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vaníliakrém másik feléhez, majd ezt is elsimítjuk a torta tetején.
  5. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és ezt is rákenjük a süteményre. Éjszakára hűtőbe pihentetjük.
  6. Másnap a tiszta csipkét (pl. régi, alaposan kimosott szép csipkefüggöny-darabkát) óvatosan rásimítjuk a tészta tetejére, és megszórjuk kakaóporral, majd a csipkét óvatosan, vigyázva leemeljük a torta tetejéről. Most pedig már nincs más hátra, mint egy szép nagy szeletet vágni belőle, és élvezettel elfogyasztani. Isteni, krémes, habos, könnyű, de közben a megpirult diótól roppanós. Szenzációs!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 926
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kenyér Művész

Mióta szakács: 2020.04.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

821
tojásfehérje 5 db
cukor 4 ek
napraforgó olaj 2 teáskanál
finomliszt 2 ek
zsemlemorzsa 2 teáskanál
sütőpor 0.5 csomag
dió 80 g
1 csipet
tojássárgája 5 db
cukor 150 g
finomliszt 3 ek
tej 400 ml
vaj 150 g
étcsokoládé 100 g
nutella 5 ek
babapiskóta 300 g
feketekávé 30 ml
tej 150 ml
habtejszín 200 ml
porcukor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek