Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos lekváros csokikocka

Habos lekváros csokikocka
Habos lekváros csokikocka
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Használhatunk a meggylekvár helyett barack-, szilva- vagy málnalekvárt is. A lényeg, hogy a lekvártól kicsit savanykás íze van, de attól finom. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen jellegű süteményeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük robotgép segítségével.
  2. Hozzáadjuk a tejet, és tovább keverjük.
  3. Beletesszük a lisztet, sütőport és kakaót, majd csomómentesre keverjük a tésztát.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk és kilisztezzük.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (mikor már nem ragad rá a tészta a tűre, akkor jó).
  6. Sütés közben elkészítjük a tölteléket. A hulalát a habfixálóval addig verjük robotgép segítségével, amíg kemény nem lesz.
  7. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük az alsó lapot a lekvár felével, majd erre halmozzuk a hulalát. Szépen elsimítjuk. A tészta másik felét megkenjük a lekvár másik felével, majd pedig ráborítjuk a hulalás tészta tetejére.
  8. A tetejére csokimázat teszünk. A csokimázhoz a tortabevonót feltördeljük kockákra, kicsi víz segítségével felolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a kakaóport. Mikor már csomómentes és szép sűrű, akkor levesszük a tűzről és a tészta tetejére kenjük.
  9. Berakjuk 1 órára a hűtőbe, aztán tálalhatjuk. Kockákra, vagy szeletekre vágva tálalható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x23x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 40 768
elküldve: 18
receptkönyvben: 803
elkészítve: 11/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszi56

Mióta szakács: 2012.01.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny, Piros Sütis Receptverseny, Hulala receptverseny
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Gabi szelet, csokikocka habos krémmel, habkrémes kocka

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

attka
attka Tue, 2012-12-04 21:06

Szia Nyuszi !
A fiam szülinapjára 26 cm átmérőjű kerek torta formában elkészítettem de sajnos sütés közben megint megtörtént,hogy megrepedt a piskóta teteje.Mivel én mindent szinte sütőpapírral készítek ezért ezt is így csináltam, nem lett tökéletesen kerek(hajtogatni kell a papírt )forma mint ami a nagy könyvben meg van írva de amikor ránéztem eszembe jutott ,hogy mi lenne ha a széléből levágnám az oda nem illő darabkákat és azt a tetején lévő repedésekbe raknám,így kitöltve azt. Leöntöttem csokival és senki sem vett észre belőle semmit.(Legközelebb beszerzek egy 28 cm formát)MÁSNAPRA MÁR TORTA SEM VOLT.A LEGJOBB SÜTI AMIT ÉLETEMBEN CSINÁLTAM és köszönőm.

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Thu, 2012-12-06 03:47

Nagyon szivesen én is sütópapirt használok de én mindig rajzolom és olloval kivágom és igy nem kell hajtogatni

bakonyi83
bakonyi83 Tue, 2012-11-06 17:31

Szia Nyuszmami!

Én még nem csináltam ilyen sütit, de amit Te csináltál múltkor az marha jó volt!!!!!!! Pussz Reni

attka
attka Thu, 2012-09-20 11:11

Szia Nyuszi !
Nagyon finom a sütid olyannyira ,hogy egy héten 2x sütőm.
Viszont szembesültem egy problémámmal,hogy sütés közben a piskóta teteje megreped és szétnyílik.Ez mitől lehet?

Köszönettel.

attka
attka Wed, 2012-10-31 11:58

Szia Nyuszi !

Nagyobb tepsiben sütöttem meg és így már tökéletes lett a süti. (attka )köszönőm válaszodat.
Szeretném a fiamnak a szülinapjára elkészíteni de kerek tortaformában.(26 cm)
Tudsz segíteni ,hogy az arányokon kell-e változtatnom esetleg?
Te készítettél kerek tortát már belőle?

Köszönettel.

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Wed, 2012-10-31 14:45

Szia attka torta formában is meg csinálhatod hiszen a 26cm-es be magas lessz és mikor megtöltöd gyönyörü magas tortát kapsz belöle majd ird meg hogy sikeres lett-e

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Thu, 2012-09-20 11:50

Kedves attka 12grammos sütőport szoktam használni nekem soha nemreped meg a teteje a tepsi méreted is stimmel,

bond007
bond007 Fri, 2012-04-13 13:30

Szia..Megtudod mondani,hogy kb.mekkora tepsire van szükség,mert nagyon szép magas lett a sütid ahogy a képen látom....???üdv.zsuzsi..

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Sat, 2012-04-14 04:42

Kedves bondoo7 a recept végén le van irva a tepsi mérete ha figyelmesen végig olvasod jo sütést kivánok üdv Nyuszi

erikasotak@freemail.hu
erikasotak@freemail.hu Thu, 2012-01-26 12:24

A süti nagyon finom lett. Köszönjük:)) Az evéssel van kis gond, mert a tejszínhab szökik ki belőle. De az ízhatas nagyon finom.

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Sun, 2012-01-29 05:33

Szia Erika a habot nagyon keményre kell felverni a lekvárt pedig vékonyan kell kenni én már sokszor csináltam és igy biztosan jo lessz

Bettycica.88
Bettycica.88 Wed, 2012-01-25 12:50

Ez nagyon finom lehet.Ki kell próbálnom a héten.Majd megírom hogy hogy sikerűl:)
Szép napot.
Betty

514
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 7 dkg
tojás 1 db
tej 3 dl
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
meggylekvár 450 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 2 ek
tortabevonó 15 dkg