Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos linzer

Habos linzer
Habos linzer
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden hétvégén készítek valami nyalánkságot vagy sütit sütök. Most ez került sorra.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból linzertésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk, karikákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük.
  2. A 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy csak ellepje a cukrot) sűrűre főzzük.
  3. Közben a tojásfehérjét a maradék 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
  4. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.
  5. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk. Mikor megszáradtak, a közepükbe lekvárt nyomunk.
  6. Olvasztott csokival díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 869
elküldve: 10
receptkönyvben: 138
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1127 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzer, linzerkarika habosan, habos linzerkarika

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sacika79
Sacika79 Thu, 2014-06-26 10:01

Szia!
Elkészítettem szuper lett egészen 2 óra hosszáig, ugyanis hiába volt teljesen száraz kemény a hab, visszapuhult a lekvártól. Nektek is visszaszokott? Vagy mit nem csináltam jól? Most száradnak megint a sütőben,remélem nem fog visszapuhulni mert már a lekvár is rászáradt :( Ötlet?

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2012-09-28 12:14

Kedves Hoborc:)
Örülök,hogy neked is sikerült és,hogy elkészítetted:)
Gondolom sikere volt a szüreten:)
Nagyon szívesen,máskor is:)
Csilla:)

Hoborc
Hoborc Sat, 2012-09-22 19:24

Kedves Csilla,
ma elkészítettem a recepted alapján a sütit. Nagyon szép lett (pont olyan, mint a képen) és finom. Holnap a szüreten biztos nagy sikere lesz! Köszönet, hogy megosztottad!

804
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 4 db
cukor 30 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg
csokoládé 5 dkg