Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-málnás kefirtorta

Habos-málnás kefirtorta
Habos-málnás kefirtorta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a habos, nem túl édes, inkább fanyar sütiket, annak ez nagyon fog ízleni. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Nagyon gyors és egyszerű. Viszont FONTOS, hogy a habtejszín legalább 3-4 órája hűtőben legyen, mert máskülönben nem lehet felverni.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból 3 tojásos piskótát sütünk. Lehúzzuk a sütőpapírt róla és visszatesszük a formába.
  2. A kefírt és a cukrot elkeverjük. A tejben szintén elkeverjük a zselatinport, majd a kefírhez öntjük.
  3. A habtejszínt felverjük, utána belekeverjük a kiengedett gyümölcsöt és a kefíres elegyet.
  4. Ezt az egészet a piskótára borítjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  5. Díszíthetjük málnaszemekkel vagy málnalekvárral.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 992
elküldve: 5
receptkönyvben: 501
elkészítve: 7/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnahabos torta, kefíres-málnás torta, habos málnás torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cristhy
cristhy Tue, 2012-04-24 20:06

Kedves Shepard!
A zöld színt a szódabikarbónától kapja,és szerintem "kemény" is lesz töle a piskóta.... tapasztalat (bár én magam még sosem sütöttem így piskótát,mindig csak vendégségben ettem vagy kaptam)...,én sütőport használok,viszont ettől még a süti biztos nagyon finom!:)

GöndörA
GöndörA Wed, 2012-04-11 22:57

Az csak a kremtol van, ha zavar kend meg lekvarral es nem lesz szinvaltozas. Ehhez ribizlilekvart ajanlanak.

Shephard
Shephard Sun, 2012-04-08 15:19

Szia, felvágtuk, isteni finom, könnyű, nagyon jóóó :) Egy kérdés: mitől lett zöldes színe a piskótának ott ahol a krémmel találkozott? Nálad is előfordult ez? Minden hozzávaló ugyanaz volt, mint a receptben! A krémből szívott magába valamit, ami miatt olyanná vált, de mi az?

szegnik
Szegnik / szegnik Sun, 2012-04-08 20:55

Szia.Én eddig még nem láttam semmit zöld színűnek benne.Fogalmam sincs mitől lehet.Azért örülök, hogy ízlett.Remélem ettől nem veszített az élvezeti értékéből.

Shephard
Shephard Sun, 2012-04-08 21:07

Hm, érdekes, az íze és az állaga tökéletes, máskor is el fogom készíteni, csak ez az egy furcsa dolog történt vele 1 éjjel alatt, de én sem tudtam miért, ezért kérdeztem! Majd ha legközelebb készítem megnézem mi lesz vele, nagyon fincsi süti egyébként :)

Shephard
Shephard Sat, 2012-04-07 23:09

Szia, ma készült el, de csak holnap vágjuk fel, ez lesz az ünnepi torta, viszont eddig nagyon jónak tűnik, isteni finom a habos krém, és nagyon sok :) Köszönöm a receptet :)

353
tojás 3 db
cukor 3 csapott ek
finomliszt 3 púpozott ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
kefir 3.5 dl
cukor 150 g
zselatinfix 30 g
tej 2 dl
habtejszín 4 dl
málna 30 dkg