Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos padlizsánkrém

Habos padlizsánkrém
Habos padlizsánkrém
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Eszti barátnőmtől kaptam, hogy egy időgazdálkodás tréningre készítsem el a képződőinknek. Osztatlan sikert aratott akkor is, és azóta még számtalanszor, nem lehet abbahagyni. Még a húgomnak is ízlett, pedig ő nem eszik zöldséget.
Aki teheti faszénen grillezve készítse el, állítólag úgy még istenibb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, és úgy, ahogy vannak, betesszük az előmelegített sütőbe egy órára sülni. Akkor jó, ha megráncosodik a bőre, és az sem baj, ha lesül az alja.
  2. Miután hűlt egy kicsit és már nem olyan forró, levágjuk a kalapját, és lehúzzuk a vékony héját.
  3. Ezután villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. (Érdemes kissé meghűlve is megkóstolni a fűszerezést, mert más íze van melegen.)
  4. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, jól összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá néhány csepp szezámolajat, olívaolajat, magos mustárt vagy citromlevet is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 841
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kdnoncso

Mióta szakács: 2011.10.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, tejfölös padlizsánkrém, tejfölös-majonézes padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

127
padlizsán 2 db
tejföl 100 g
majonéz 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint