Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-piros gyümölcsös torta

Habos-piros gyümölcsös torta
Habos-piros gyümölcsös torta
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem szülinapjára készült, ez az isteni finom habos torta :)! Kicsit időigényes, de az íze mindenért  kárpótol!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a cukorral valóban kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sót, a citrom héját és az étkezési keményítőt, ecetet.
  2. Sütőpapírra rárajzoljuk a tortaformát, majd erre a sablonra halmozzuk a kemény habot.
  3. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. A tejszínt a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk az étkezési zselatint, a gyümölcsök egy részét összeturmixolva a habba tesszük.
  5. A megsült alapra halmozzuk a gyümölcsös habot, majd a többi gyümölcsöt a tetejére tesszük.

  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 441
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Dávid torta, tejszínes-gyümölcsös torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-07-19 12:20

Kedves Nono!
Eper helyett szeder, de a többi stimmel, és nagyon fincsi lett így is:-))
Jövőre azért rávetem magam az eperre, mert ugye, csak pirosak a gyümölcsök, és más ízek is,...:-))
Nagyon szép napot kívánok:-)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-07 13:14

Nagyon szép és guszta!
Elmentettem:-))
Annyira szép az a sok piros gyümölcs rajta, szép éles a kép, látszik, mindegyik fajta csodás bogyó,gyümölcs:-))
Nem is tudom, lehet már eper nem lesz találatban, de elkészítem, az biztos:-))
Szép napos napot kívánok!
Éva-Anyóca

-Nono
-Nono / -Nono Tue, 2011-07-19 09:38

Kedves Éva-Anyóca
Köszönöm szépen a dicséretet ,remélem ízleni fog :) .Nálunk nagy sláger lett, ez a torta is .. :)
Elnézést kérek mindenkitől,hogy csak most válaszolok ..de a nyaralás alatt nem volt lehetőségem rá.

-Nono
-Nono / -Nono Tue, 2011-07-19 09:45

Kedves kkriszta!
köszönöm szépen ! Az íze nem olyan mint a habcsók habbal, mert ez a habcsók ami a torta alja a tejszínhabtól megpuhul és ...olyan habos állaga lesz, csak a külső kérek marad ropogós a többi mind finom könnyed habos krém lesz.Ha van időt próbáld ki mert megéri!

233
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
étkezési keményítő 2 evőkanál
ecet 1 kk
1 csipet
habtejszín 5 dl
cukor 3 ek
zselatin 20 g
eper 5 dkg
málna 5 dkg
piros ribizli 5 dkg
meggy 5 dkg