Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos pudingkrémes torta

Habos pudingkrémes torta
Habos pudingkrémes torta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár hangulatát idéző, könnyed, nem túl édes torta.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, sót és az aromát habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztes, sütőporos, vaníliás pudingos keveréket, óvatosan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a darált mandulát (vagy mogyorót vagy diót).
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük. A kihűlt tésztát félbevágjuk.

Krém

  1. A pudingporokat a tejjel, cukorral állandó kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat.
  2. A pudingos krém felével - még melegen - megkenjük a tortalapunkat, ráhelyezzük a tetejét. A krém másik felét kihűtjük.
  3. A hulalát kemény habbá verjük. Kikeverjük a pudingos kémet, hozzáadjuk a habot. Megkenjük vele a torta tetejét és oldalát.
  4. Olvasztott dekor csokit folyatunk rá, és bonbonnal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 959
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Habos csodatorta, pudingkrémes torta, tejszínes pudingos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

518
tojás 4 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
rumaroma 20 csepp
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 kk
vaníliás pudingpor 1 tasak
mandula 5 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
cukor 4 ek
vaj 5 dkg
növényi habtejszín 4 dl
csokoládé 5 dkg