Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos ribizlileves

Habos ribizlileves
Habos ribizlileves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén hoztam a nagymamámtól ribizlit. Tudtam, hogy nyers formában nem fog a teljes mennyiség elfogyni, így fellapoztam a régi receptújságjaimat, hogy ötletet merítsek. Ezt a receptet a Kiskegyed Konyhájában találtam. A mennyiségeken változtattam egy picit (az elérhető alapanyagok függvényében), és ez lett belőle. Kellemesen frissítő, édes-savanyú, habkönnyű leves, ami desszertnek is kitűnő. Legközelebb azt is ki akarom próbálni, hogy lefagyasztva milyen, de most nem maradt belőle a kísérletezéshez.:) Szerintem más gyümölccsel is ugyanilyen finom lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlifürtöket leszemezzük, és a gyümölcsöt megmossuk. 1 maréknyit félreteszünk, a többit a vízbe öntjük, és leturmixoljuk. 
  2. Feltesszük főzni a cukorral. Forrástól még 1-2 percig főzzük.
  3. Az étkezési keményítőt 5-6 evőkanál vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a ribizlihez, és egyet forralunk rajta.
  4. A tojásfehérjéket egy kis csipet sóval habbá verjük, majd folyamatos kevergetés mellett a ribizlileveshez adjuk. Így is forralunk egyet rajta.
  5. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára. Tálaláskor szórjuk a kimert levesre a félretett ribizliszemeket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 778
elküldve: 4
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyamari

Mióta szakács: 2012.06.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, gyümölcskrémleves, ribizlikrémleves, hideg leves, hideg gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

230
piros ribizli 0.5 kg
víz 1 l
étkezési keményítő 5 dkg
cukor 10 dkg
tojásfehérje 3 db