Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-ribizlis süti

Habos-ribizlis süti
Habos-ribizlis süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Alap

Tető

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, 10 dkg porcukrot, vaníliás cukrot, 5 db tojássárgáját, és jól összedolgozzuk.
  2. Vajjal kikent, liszttel megszórt közepes tepsibe belelapogatjuk a tésztát (nem kell nyújtani).
  3. Forró sütőbe tesszük, félig megsütjük.
  4. 5 db tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verjük, ribizlit beleforgatjuk, majd a tészta tetejére tesszük, és tovább sütjük, míg a tojáshab szép aranyszínű lesz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 20 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ribizlihabos sütemény, gyümölcsös desszert tojáshabbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2019-05-06 11:28

Kedves Csilla!
A piros-sütis receptverseny óta szemezek ezzel a nagyszerűnek ígérkező sütirecepteddel. A hét végén fél adagot készítettem mirelite ribizliből. A felengedett gyümölcsöt jól lecsepegtettem és a tojáshabhoz keverem egy tk keményítőt (a nedvesség miatt). Nagyon finom lett! Alig várom, hogy elkészíthessek egy egész adagot a kertben szedett friss ribizliből! Köszönet a receptért.
Andi

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Fri, 2018-07-06 17:58

Megsütöttük, tk liszttel és nyírfacukorral is működik a recept. Nekünk sikerült 4 tojással is, így is rengeteg habot kaptunk. A gyümölcsöt variáltuk, nem volt olyan savanykás, minta ribizli, ezért nem kellett volna bele mind a 20 dkg cukor. Legközelebb változtatok a mennyiségeken, de látványra már így is szép lett, jó magas gyümölcsös-habos réteggel! A tepsit úgy érdemes kiválasztani, hogy a tészta kb. kétszeresére nőtt sütés közben.

1172
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
porcukor 10 dkg
tojássárgája 5 db
piros ribizli 30 dkg
tojásfehérje 5 db
porcukor 20 dkg