Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos tekercs Nikolett konyhájából

Habos tekercs Nikolett konyhájából
Habos tekercs Nikolett konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és finom. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, mialatt a száraz hozzávalókat a zsírral elmorzsoljuk.
  2. Ha az élesztőt felfuttattuk, beleöntjük a lisztbe, és leveles tészta keménységűre gyúrjuk. 4 cipót csinálunk belőle, és egy negyed órát pihentetjük.
  3. Ha megpihent, kinyújtjuk vékonyra.
  4. A cukrot és a tojásfehérjét kemény habbá verjük gőz felett, és a kinyújtott lapokra tesszük, majd megszórjuk  kókusszal vagy dióval, összecsavarjuk, felvágjuk, és kilisztezett tepsibe sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 699
elküldve: 4
receptkönyvben: 163
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos tekercs, diós csiga, édes habos csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KorrrMorr
KorrrMorr Sat, 2014-05-31 13:08

Megcsináltam...
Volna....
Össze sem állt a tészta. Tiszta por volt az egész. Pedig mindent kimértem...

961
tojássárgája 4 db
sertészsír 5 dkg
cukor 2 ek
élesztő 1 dkg
tej 3 ek
finomliszt 40 dkg
cukor 30 dkg
tojásfehérje 4 db
kókuszreszelék 5 dkg