Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habroló vaníliakrémmel

Habroló vaníliakrémmel
Habroló vaníliakrémmel
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémet én kiskanállal raktam bele, semmi nehézség nem adódott vele.

A roló sütő formánál, mikor rátekertem a tésztát, a vékonyabb részénél, hosszabbra hagytam, és összecsíptem. Ezzel elkerültem, hogy evéskor a krém kinyomódjon.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Zöldbab-, tök- vagy kelkáposztafőzelék mellé szerintem jó ötlet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a leveles tésztát.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy ,hogy a tészta szélek kissé fedjék egymást.
  3. Tepsibe pakoljuk. Bekenjük egész tojással, és megsütjük, világos színűre.
  4. Közben kimérjük a vizet és a tejet, amiben megfőzzük a pudingot. Sűrű masszát kapunk.
  5. Felverjük a tojásfehérjét keményre, és a meleg pudinghoz keverjük. 1-2 órát állni hagyjuk.
  6. A megsült roládokat megtöltjük a krémmel. (Ha hígnak tünne, kevés állás után megszilárdul.)
  7. Porcukrozva tálaljuk. (Nekem 24 db lett belőle.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 849
elküldve: 12
receptkönyvben: 409
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vaníliakrémmel töltött roló, habroló, vaníliás roló

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Merien147
Merien147 Sat, 2013-06-22 09:11

Sziasztok, elkészítettem én és nagyon fincsi! Gratula érte :)
Csak egyet szeretnék kérdezni, hogy hallottam rémhíreket, hogy nagyon sok embernek mindenbe belekötnek, hogy nem jól fotózta le, nem lehet annyi sót beletenni, túl sűrű a krém, nem lehet elkészíteni, nem jó a kép, vagy nem lehet felülről képet csinálni, stb......de itt is felülről van lefényképezve, és még is engedélyezik? szeretném én is megosztani a recepteimet, de félek, hogy nem fogadják el :( nektek sok recept van fent, és mindjárt engedélyezték??? valaki segítsen nekem :)
Mirella

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2013-06-22 10:32

Kedves Mirella!

Természetesen semmi gond azzal, ha az ételt felülről fényképezik. Szerkesztőink csak akkor küldik vissza a képet, ha annak nagyon rossz a minősége (kivehetetlen rajta az étel), vagy ha a képet valaki mástól lopja a feltöltő. A receptekbe sem szoktunk beleszólni, csak ha egy recept szó szerint, hozzávalóiban és mennyiségeiben is megegyezik egy másik, már feltöltött recepttel. Küldj be bátran recepteket!:)

További kellemes sütés-főzést!
Kata

Merien147
Merien147 Mon, 2013-06-24 07:07

Kedves Kata!
Köszönöm szépen a válaszod, ez nagyon megnyugtató volt :) már féltem, hogy más oldalra kel mennem, hogy beküldjem a receptemet.
Gratulálok neked, mert nagyon fincsiket tudsz elkészíteni, már sokat csináltam meg belőlük :) de a legjobban a habroló vanilia krémmel azt szeretem :)
Legyen további szép napod, és jó sütést főzést kívánok!
Mirella

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2013-06-24 14:16

Köszönöm kedves soraid,és örülök,hogy sok finomság tetszik a receptjeim közül.A választ már megkaptad,ahogy olvastam.....viszont kívánok mosolygós napot,és sok sikert minden finomság elkészítéséhez! :-)) Iluska

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2013-06-24 09:31

Köszönöm, de a gratuláció Iluskát illeti, ezek az ő (valóban fincsi) receptjei, én csak belekotyogtam a hozzászólásodba. Mindenesetre örülök, hogy megnyugodtál és küldesz be recepteket!:)

Üdv:
Kata

Merien147
Merien147 Wed, 2013-06-26 14:50

Én köszönök mindent! :)
igazad van! Iluskát illeti, de én ezt elnéztem véletlenül, :)

lajszili
lajszili Thu, 2013-04-18 20:39

Úgy értettem a "más formát", h talán nekem nagyobb sütő formám (henger?, kúp?) lehet... :)
A lényeg, h jó a recept, köszi! További jó sütögetést :)))

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-04-19 18:49

Biztos jó a te formád is,nem baj ha nagyobb,viszont abba valóban több krém kell......Köszi meglesz!! :-))

lajszili
lajszili Thu, 2013-04-18 16:53

Sziasztok!
Kitűnő a recept! Bár még csak én kóstoltam, de biztos vagyok benne, h a családnak is fog ízleni a meglepetés süti :) De! Nekem 12-be lett elég a krém... Hm. Más lehet a formánk?
Üdv. lajszi

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2013-04-18 17:38

Hm,lehet túl sokkrém került egy rolóba,ezért lett kevesebb....:-))
Más forma?-hát esetleg kosárkának elkészítheted a tésztát,és abba tenni a krémet,bár én még nem próbáltam(de ha te megteszed,kérlek jelezz vissza!!!)

wezoli
wezoli Sat, 2013-02-23 12:23

A pudingot 3 dl tejjel készítettem el, szerintem így jobb

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2013-02-23 15:26

Viszont ha fele tej,fele vízzel készül,jobban hasonlít a cukrász krémes krémjéhez.Persze mindenkinek van egyéni ízlése. :-))

Tünde42
tünde43 / Tünde42 Mon, 2012-04-02 10:34

Sziasztok!
Házilag is el lehet készíteni a formákat. Én, a már elkopott cirokseprűm nyelét feldaraboltattam a fiammal kb15cm-es darabok lettek. Bevontam alufóliával és azzal sütöm. Istenien finom. És könnyen lehúzható a formáról.Gyúrt vagy leveles tésztával egyaránt.
Szép napot, Jó sütést!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-03-29 19:36

Üdv!Én ilyen műanyagokat,meg mindenfélét áruló kisboltban vettem.(Good mark's-ban.) 12 db-990 ft-ba került.

kalloka
kalloka Thu, 2012-03-29 17:53

Szia Iluska!
Nagyon finomnak néz ki a süteményed, Én is szívesen megcsinálnám, azt szeretném kérdezni, hol lehet vásárolni habroló formát? Válaszodat előre is köszönöm!
Kata

521
leveles tészta 1 csomag
tojásfehérje 3 db
cukor 4 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 1.5 dl
víz 1.5 dl
tojás 1 db