Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás

habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás
habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit bonyolultnak tűnik, ám igen egyszerű elkészíteni, és megéri, mert nagyon finom. Nálunk másnapra nem lett belőle semmi ! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

ajánlat

Díszítésként tehetünk rá kivit és mentalevelet.
A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, és a torta szélére ragasztjuk, nyomkodjuk. A maradék szőlőt a tortára szórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral,a citrom héjával,a hideg vajjal és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
  2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk,a túrót alaposan áttörjük. A pudingport a cukorral, a tojásokkal és a tejszínnel simára keverjük, beledolgozzuk a vajat és a túrót. A szőlőt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta 2/3 -át 24 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Kibéleljük egy ugyanekkora kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, és belefektetjük a tésztát. Villával többször megszúrkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Ezalatt a maradék tésztából 3-4 cm széles, kb. 75 cm hosszú csíkot formázunk,ez lesz a torta pereme. Körben a tortaforma peremére nyomkodjuk, és a formában lévő sült tésztalappal jól összenyomkodjuk, hogy ne legyen rés köztük.
  5. A szőlő 2/3-át a túrókrémbe forgatjuk, és a masszát a tortaformába simítjuk.
  6. A szóráshoz  a lisztet összedolgozzuk a fahéjjal, a cukorral, a vajjal; 2 tenyerünk közé vesszük, és tenyerünket összedörzsölve a tésztára morzsoljuk (de sajtreszelővel is ráreszelhetük, úgy sokkal könnyebb szerintem :P ).
  7. A sütőben 170'C-on további 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a tortaformából, tálra emeljük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Almási Zsófia

Mióta szakács: 2011.02.28.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehérszőlős torta, morzsás-tejszínes szőlőtorta, túrótorta szőlővel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1173
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 teáskanál
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
vaj 8 dkg
tehéntúró 75 dkg
pudingpor 1 csomag
cukor 20 dkg
tojás 2 db
habtejszín 1 dl
szőlő 20 dkg
finomliszt 7.5 dkg
fahéj 1 csipet
cukor 5 dkg
vaj 5 dkg