Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hadi dobos

Hadi dobos
Hadi dobos
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi "régi nagymamás recept". A sütemény történetét a szüleimtől tudom. A 40-es 50-es években, mikor nagy volt a szegénység, akkor sütötte nagymamám sokszor ez a süteményt, mert kiadós volt és olcsó. Nem kellett sok hozzávaló, és a lapokat napokkal előbb is meg lehetett sütni. Nálunk a családba Horthy vagy Hadi dobos néven ismeri mindenki ezt a sütit. Bármilyen ünnep van, ezt mi biztosan elkészítjük. Persze idővel egy pár dolgot változtattunk, pl: vaj helyett margarin vagy cikória kávé helyett főzött feketekávé van a krémben.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Fogyasztás előtt 1-2 nappal előbb készítsük el, hogy legyen ideje puhulni, és az ízek jobban összeérnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból egy kevés tejjel közepesen kemény tésztát gyúrunk, 4-5 cipóra osztjuk.
  2. Egyesével vékonyra nyújtjuk, és a tepsi hátulján (vagy tepsibe sütőpapíron) világosra sütjük.
  3. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk.
  4. A lisztet csomómentesre kikeverjük a feketekávéval, majd a forrásban levő tejhez öntjük, és sűrű krémet főzünk.
  5. A forró krémbe belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot.
  6. Amikor a krém kihűlt, turmix segítségével alaposan átkeverjük, hogy könnyű, habos legyen.
  7. A lapokat ezzel a krémmel megtöltjük, a legfelső lap tetejét porcukorral megszórjuk, másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 310
elküldve: 14
receptkönyvben: 208
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Horthy dobos, kávékrémes réteges sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-23 12:17

Kedves Hevike! Amilyen regi ez a recept, olyan jo is, egyszeru es nagyszeru! Koszonom szepen, elmentettem:)Veronika:)

hevike
Hevike / hevike Wed, 2013-01-23 21:18

Nagyon szívesen! Remélem ízleni fog! Nálunk nagy siker. Majd keresek még ilyen régi jó recepteket!

1051
finomliszt 1 kg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
tej 0.5 dl
tej 1 l
finomliszt 10 evőkanál
feketekávé 2 dl
cukor 6 ek
margarin 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek