Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyma kalács

Hagyma kalács
Hagyma kalács
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szomszédasszonyom sütött ilyen kalácsot, és annyira ízlett a finom sült hagyma rajta, hogy én is előrukkoltam vele. Rájöttünk, hogy kihűlve még finomabb. Sőt, másnapra maradt még belőle, és akkor még jobban ízlett. 28x35 cm tepsiben készítettem, végül is mindegy a méret, esetleg a tészta lesz vékonyabb vagy vastagabb.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ha készítünk egy húsos, gazdag levest mellé tökéletes lesz a harmónia!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, a tejjel. Mikor felfutott a liszthez adjuk, megsózzuk. Kevés olajjal kidolgozzuk a tésztát. Megkelesztjük.
  2. Közben a szalonnát megpirítjuk. A hagymákat megpucoljuk, kockára  vágjuk, és a szalonnához adva üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a sót, borsot, rozmaringot,  és fedő alatt, lassú tűznél 25 percig pároljuk.
  3. Kivajazunk egy tepsit, és a megkelt tésztát belesimítjuk.
  4. A kihűlt hagymához adjuk a sajtot, zsemlemorzsát, tejfölt, tojást. Jól elkeverjük.
  5. Rákenjük a kalácsunkra. Tetejére reszelt sajtot szórunk. 
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
  7. Mikor kész, felvágva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 194
elküldve: 3
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
707 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szalonnás-hagymás kelt tészta, sajtos-hagymás lepény, hagymás lepény szalonnával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

menyuska
menyuska Sun, 2012-02-26 11:18

Köszönöm a szuper receptet! Jövőhéten elkészítem :) /Engem egy kicsit emlékeztet a pomposra, meg amúgy is szeretem a sósat (is) !/ Remélem még találok nálad jobbnál jobb recepteket!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-02-26 13:37

A tésztája is nagyon jó!Hát én is remélem,hogy szétnézel még nálam!! :-)) Üdv!

608
finomliszt 40 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tej 1.5 dl
1 tk
vaj 1 ek
lila hagyma 2 közepes fej
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 15 dkg
tojás 1 db
krémsajt 100 g
sajt 5 dkg
tejföl 3 ek
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0.5 szál