Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymalecsó

Hagymalecsó
Hagymalecsó
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom egyik kedvenc étele. Főtt krumplival és füstölt szalonnával, ropogós héjú friss kenyérrel került az asztalra, de én mindig csak tejföllel összekeverve ettem (úgy is isteni)...

Gyors, olcsó, kiadós ebéd vagy vacsora.

Akinek hiányzik belőle valami hús, nyugodtan pirítsa a hagymát kenyérszalonnán, és karikázzon bele kolbászt.

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát közepes nagyságúra vágjuk, és beletesszük egy lábasba.
  2. Alaposan megsózzuk, öntünk alá egy kevés olajat, és lefedve, alacsony tűzön üvegesre pároljuk.
  3. Ezután beleöntjük a paradicsomlevet. Ha nincs otthon, használhatunk paradicsomsűrítményt is, azt vízzel hígítsuk. Annyi folyadék legyen alatta, amennyi bőven ellepi. Nem tudok pontos mennyiséget, a hagyma nagyságán és az edényen is múlik. Legyen leve bőven, el fogja főni, és kellemesen sűrű lesz.
  4. Ha teszünk bele aprított paradicsomkonzervet, akkor azt ilyenkor adjuk hozzá. (Az eredeti receptben nincs.)
  5. Tegyünk bele 1-2 kanál cukrot, és addig főzzük, amíg a hagyma teljesen megpuhul.
  6. Kóstolgassuk sokat, a só és a cukor aránya fontos. Ez az étel nem sós és nem is édes, mégis mindkét íz nagyon erősen érződik rajta. Ha végeredmény túlságosan híg, nyugodtan rakjunk hozzá még sűrített paradicsomot.
  7. Fontos: semennyire nem leszünk hagymaszagúak és hagymaízűek.
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 076
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

B-Cs

Mióta szakács: 2012.10.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csupa hagymás lecsó, paradicsomos lecsó, lecsó csak hagymából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

572
vöröshagyma 6 nagy fej
konzerv paradicsom 40 dkg
paradicsomlé 4 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 2 ek
napraforgó olaj 1.5 dl