Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymalekvár Mignon konyhájából

Hagymalekvár Mignon konyhájából
Hagymalekvár Mignon konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemeztem ezzel a recepttel, most végre kipróbáltam. Pirítósra kentük, májast ettünk hozzá, nagyon ízletes uzsonna lett belőle. Aki szereti a különleges finomságokat, tegyen vele egy próbát nyugodtan!
A receptet a 2011-es Stahl magazin nyári számában találtam.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Kenhetjük pirítósra vagy tálalhatjuk sültek mellé is. Zárt dobozban, hűtőben 1 hétig eláll.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rászánjuk magunkat a munka dandárjára: megpucoljuk, és felkarikázzuk a hagymát.
  2. Egy kb. 30 cm átmérőjű és 8 cm mély edényben összemelegítjük a vajat és az olívaolajat. Hozzáöntjük a tetemes mennyiségű hagymakarikát és lefedve, de gyakran megkeverve közepes lángon, kb. 20 perc alatt puhára fonnyasztjuk. Közben sózzuk-borsozzuk.
  3. A cukrot és a fahéjat elkeverjük, majd a hagymára hintjük.
  4. Nagy lángon, fedő nélkül kb. 10 percig kevergetve karamellizáljuk a hagymát.
  5. Hozzáöntjük a balzsamecetet, és további 5 percig kevergetjük, hogy elillanjon az ecet szaga.
  6. Végül ráöntjük a bort, és 5 perc alatt összefőzzük vele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 50 368
elküldve: 18
receptkönyvben: 362
elkészítve: 31/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lilahagymalekvár, fahéjas hagymalekvár, vörösboros-balzsamecetes hagymalekvár

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picur11
picur11 Fri, 2018-03-30 13:27

Isteni ez a recept, többször elkészítettem már, nagyon szeretjük! Köszönöm a receptet!

Ejdzi
Ejdzi / Ejdzi Sat, 2015-01-10 11:28

Helló,Szia
Ma kipróbáltam a receptedet,igaz nem voltam olyan bátor és csak fél adagot csináltam mivel csak vörös hagymám volt de valami fantasztikus jó lett.Nem tudom valójában mi a különbség a lila és a vörös hagyma lekvár között mivel életembe először csináltam,de tuti hogy ezentúl többet is fogok.Nagyon szépen köszönöm a ötletet és a isteni receptet. :)

mdmselle
mdmselle Sat, 2014-12-20 20:05

Milyen állagúnak kell lennie, mikor készen van? Most lett kész, még tűzforró, de eléggé folyós, nem olyan sűrű, mint amilyennek a képen látszik, pedig minden utasítást pontról pontra betartottam, még az órát is beállítottam. Mondjuk simán lehet hogy ilyennek kell lennie, és besűrűsödik ha kihűl, ez életem első lekvárja, úgyhogy fogalmam sincs :-) (egy picit kivettem, és megkóstoltam, az íze isteni)

dia0318
dia0318 Mon, 2014-10-20 16:22

Szia! Már nem tudom hányadszorra készítem el... nem tudok vele betelni!!! :) Isteni finom!!! Köszönöm a receptet!!!

medea_89
medea / medea_89 Sat, 2014-05-17 20:16

Elkészítettem, fantasztikusan finom lett! Én egy kis kakukkfűvel is megbolondítottam. Köszönöm a feltöltést! :-)

mignon
Mignon / mignon Mon, 2014-05-19 12:03

Kedves Medea!
Én köszönöm a pozitív visszajelzést a receptről! :)
Örülök nagyon, hogy nektek is ízlett!
Szép napot, üdvözöllek:
Mignon

kicsisas
kicsisas / kicsisas Wed, 2013-10-02 10:41

Szia!
Tegnap a barátnőmmel elkészítettük a lekvárodat...hát egyszerűen fantasztikus. Ma reggel ezt ettem házi májassal. Isteni! köszönjük!!!

161
vaj 10 dkg
olívaolaj 0.5 dl
lila hagyma 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 6 dkg
fahéj 1 kk
balzsamecet 1 dl
száraz vörösbor 2 dl