Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymalepény húsos szalonnával

Hagymalepény húsos szalonnával
Hagymalepény húsos szalonnával
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a hagymát! :) Gyakran szoktunk tojásos sült hagymát is fogyasztani, egy szelet kenyérrel. Ez egy jóval tartalmasabb fogás és nagyon finom is! Hamar el is fogyott, pedig nem kicsi adag lett belőle. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A feltétnek

ajánlat

A megpucolt, félbevágott hagymákat áztassuk be egy tál hideg vízbe és nem fogja csípni a szemünket!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a szárított élesztővel, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felmelegített tejet is, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A szalonnát kockákra vágjuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, majd kis lángon, lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A tepsit kiolajozzuk. A tejfölben kikeverjük a tojást és a reszelt sajtokat, majd összekeverjük a hagymával.
  5. A sütőt előmelegítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, áttesszük a tepsibe, a peremét odanyomkodjuk a tepsi széléhez és kissé felhúzzuk. Elosztjuk rajta a hagymás masszát és megsütjük.
  6. Melegen vagy langyosan fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 131
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hagymás lepény, szalonnás-sajtos hagymalepény, hagymás pite sajttal és füstölt szalonnával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vedelek Antalné
Vedelek Antalné Fri, 2012-02-24 14:11

Kedves Samiya! Nálunk ugyanezt csináltuk csak nem hagymásan hanem a tejfölt összekevertük zőltségzöldel és ezzel töltöttük meg a tésztát.

Samiya
Samiya / Samiya Fri, 2012-02-24 15:17

Kedves Vedelek Antalné!
Úgy is finom lehetett, köszönöm az ötletet. :) Remélem, hagymásan is ízleni fog!
Jó sütögetést kívánok!
Samiya

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-02-23 16:03

Köszönöm a gyors választ. Mi is nagyon szeretjük a hagymát azért is akadt meg rajta a szemem. :-)
Találtam még az oldaladon több finomságot is, azokat is kipróbálom. Pl. az almás párnát , na azt is tuti megcsinálom hétvégén. :-)

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-02-23 17:07

Örülök neki, hogy találtál mást is! :) Az almás párna jó választás, nekünk is az egyik kedvenc! :)
Majd írd meg, hogy ízlettek Nektek!
Szép napot!
Samiya

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-02-23 11:11

Szia!
Nagyon jól hangzik ez a recept. Azt szeretném kérdezni, hogy szárított élesztő helyett, friss élesztőt is lehet használni?? És még egy kérdés milyen vastagságúra nyújtsam????

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-02-23 15:50

Szia Alkonyat!
Csinálhatod friss élesztővel is, akkor 2,5 dkg elég bele! Gáztepsi méretűre nyújtottam, plusz volt még a pereme.. az kb 1 cm vastag lehetett.
Jó sütögetést kívánok! :)
Samiya

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-02-23 15:37

Kedves janoki76!
Örülök, hogy tetszik! Jó étvágyat hozzá! :)
Üdv: Samiya

745
finomliszt 400 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 250 ml
cukor 1 teáskanál
1 tk
napraforgó olaj 6 ek
vöröshagyma 1 kg
napraforgó olaj 4 ek
tojás 4 db
tejföl 150 g
füstölt szalonna 300 g
trappista sajt 100 g
edami sajt 100 g
0.5 tk
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál