Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves ahogy én készítem

Hagymaleves ahogy én készítem
Hagymaleves ahogy én készítem
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagymalevest szerettem volna készíteni abból az okból kifolyólag, hogy lányom barátja nagyon szereti. Néztem több receptet is, de nekem valami mindig hiányzott belőle. Így tehát ötvöztem, kombináltam addig, hogy nekem megfelelő legyen. :) 

hozzávalók / 4 adag

Leves

Hagymagaluska

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a hagymás ételeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. Az olajon alaposan megdinszteljük az apró kockára vágott hagymákat. 1 evőkanállal félreteszünk belőle.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel.
  3. Hozzáreszelem a fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket is. Ezután botmixerrel kicsit pépesítjük. Nagyobb darabok maradhatnak benne.
  4. Kevés hideg vízzel kikeverjük az 1 evőkanál lisztet, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a hagymás péphez. Felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, ha kell, utána fűszerezzük. Felforraljuk, addig míg felforr, elkészítjük a hagymagaluskát.

Hagymagaluska

  1. A félretett párolt hagymához hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, jól kikeverjük (annyi lisztet kell hozzáadni, hogy galuskatészta sűrűségű legyen). A felforrt levesbe beleszaggatjuk a tésztát. Jó étvágyat.
  2. Javaslat: finomíthatunk rajta, ha tálaláskor teszünk bele 1 tk. tejfölt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymagaluskás leves, hagymakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

304
vöröshagyma 4 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
leveskocka 1 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
finomliszt 5 dkg
víz 2.5 l
vöröshagyma 0.5 kis db
tojás 1 db
finomliszt 8 dkg
0 ízlés szerint