Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves ahogy Pimkie készíti

Hagymaleves ahogy Pimkie készíti
Hagymaleves ahogy Pimkie készíti
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthetjük bor nélkül is, bár akkor nem lesz olyan különleges ízű a leves.

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, karikára szeleteljük, olajban és vajban közepes lángon 6-8 percig pirítjuk (közben kevergetjük).
  2. Meghintjük a liszttel, 1 percig együtt sütjük.
  3. A borral és az alaplével felöntjük.
  4. Felforraljuk, majd 20 percig kis lángon kevergetés mellett főzzük.
  5. A tejfölt összekeverjük az 1 evőkanálnyi liszttel, majd besűrítjük vele a levest.
  6. Tálaláskor 2-féle sajtot és levesgyöngyöt teszünk a tányérba.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 471
elküldve: 4
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás leves, tejfölös hagymaleves, vöröshagymaleves fehérborral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

453
vöröshagyma 4 nagy fej
napraforgó olaj 2 ek
vaj 3 dkg
finomliszt 1 csapott ek
fehérbor 2 dl
alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
levesgyöngy 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
edami sajt 10 dkg