Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves háromfajta hagymából

Hagymaleves háromfajta hagymából
Hagymaleves háromfajta hagymából
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első leves, amelyet kezdő háziasszony koromban megtanultam. Anyósomnál ettem hasonlót, aki kacagva mesélte, hogy a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető levese... Nem sokkal később ebédre volt hivatalos hozzánk az egyik világot látott és szőrszálhasogató maximalizmusáról messze földön híres rokonunk, aki csak annyit mondott, amikor végzett a levessel, hogy ez még a franciák hagymalevesénél is finomabb volt.
Azóta a receptet picit átalakítottam egészségesebb verzióra, azonban így csak még egyszerűbb elkészíteni, úgyhogy kedves kezdő és haladó főzőmesterek sikerre és elismerésre fel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb.
Ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest
Lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban.
Készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát.
  2. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit.
  3. Üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bővel ellepje.
  4. Sóval, borssal és leveskockával ízesítjük.
  5. Ha megfőtt a hagyma, botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik).
  6. Beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük.
  7. Pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 70 168
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 044
elkészítve: 84/95
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

három hagyma-leves

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogika78
Bogika78 Sat, 2017-09-23 09:17

Pár napja megcsináltam, ez volt a vacsorám. Hát isteni lett! Imádom! Köszi a receptet, ez eddig a legjobb hagymaleves volt, amit sikerült főznöm, úgyhogy ezentúl így fogom csinálni :).

vica2003
vica2003 Mon, 2014-04-07 19:37

ez jól hangzik és csodálatosan is néz ki, de le tudnád írni az eredeti egészségtelen verziót?

arkantak
arkantak Sat, 2014-01-25 20:10

Imádom a hagymadarabkákat, néha annyira sokat teszek bele, h szinte főzelék. Tényleg többféle hagmából a legfinomabb, bár nálunk a fokhagyma sohasem maradhat ki :) sajtos pirítóssal vagy anélkül vagy beledobált sajtdarabkákkal, vagy csak magában..mindenhogy isteni!!

Enda
Enda Tue, 2012-05-22 12:33

Szerintem a legfinomabb hagymaleves az oldalon:) Többet kipróbáltam, de ez a tuti....bár én is teszek bele egy kevés tejszínt és őrölt szerecsendiót. Pikánsabb lesz, de ez már ízlés dolga....

zeparr
zeparr Wed, 2012-03-07 18:08

Ma elkészítettem, a férjemnek nagyon ízlett, háromszor is szedett belőle. Nekem megmondom őszintén, a főtt hagymadarabkák nem jöttek be, azt hiszem, legközelebb inkább krémlevest csinálok belőle.
Köszönet a receptért!

anosti
Nostian / anosti Tue, 2011-12-20 19:25

Én ma este készítettem el. Isteni lett! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad és akkora sikere lett, hogy a párom a holnapi adagot is megette belőle! :) Köszönöm a receptet!

Faboszi
faboszi / Faboszi Wed, 2011-12-14 23:22

Nagyon jó a reci, bár én az újhagyma helyett jobb szeretem a pórét. Nem szoktam turmixolni, hanem a felöntés előtt 'staubolom' (liszttel szórom) vékonyan, és teszek bele a végén egy pici sötét szójaszószt vagy Worchester szószt is. Sok reszelt sajttal szeretjük. Sőt még az édesanyámat is rászoktattam, pedig ő a pörköltbe is reszelte a hagymát :-))))

Lien0120
Lien0120 Fri, 2011-08-26 15:02

Ebben a percben készült el, jelentem: eszméletlen finom lett! Én tettem hozzá egy kis póré- illetve mogyoróhagymát is. Nagyon szépen köszönöm a receptet, ez a leggyorsabb, legegyszerűbb és egyben legfinomabb leves amit eddig készítettem!

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2011-06-08 16:22

Kedves Imre,
pontos vízmennyiséget nem tudok írni, mert edényfüggő :-) Ha biztosan nem akarsz híg levest, első körben annyi vizet önts a hagymára, ami épp ellepi, majd ha turmixoltad, utána még tudsz adni hozzá, ha sűrűnek érzed.
Sok sikert :-) Memi

fimre
fimre Fri, 2011-06-10 12:55

kipróbáltuk és finom lett! :) Még a gyerekek is megkóstolták, pedig nem igazán hagymások. Tettünk bele tejszínt is, kicsit többet mint kellett volna így elég édeskés lett. Sóval javítottuk :) Eltettük a receptet, köszönöm!

fimre
fimre Wed, 2011-06-08 13:22

Sziasztok, régóta szeretném kipróbálni a hagymalevest, s ez a recept tényleg finomnak tűnik :)
Mennyi vizet igényel, vagy csak találomra? Nem szeretném ha nagyon híg lenne... Üdv: Imre

Nymph
Nymph Fri, 2011-04-29 08:28

  Kipróbáltam, igaz egy kis tejszínnel és egy botmixerrel krémlevest csináltam belőle, de így is nagy sikert aratott. :) Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-27 12:32

Hali Receptműves!

A storyline-ra reflektálva...még jó hogy finomabb, mint a franciák hagymalevese ugyanis az igazi francia hagymaleves a legegyszerűbb levesük. Ezt a levest a legszegényebb vidéki parasztok találták ki és fogyasztották Franciaországban. A mostani receptek ahhoz képest fejedelmi ételek.

A recept tök jó.. nem próbáltam de a kép magáért beszél.

clash.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Fri, 2010-12-10 15:22

Jó ötlet, nálam van úgy is, hogy csak vöröshagymából van, így legalább sokféle verziója lehet :-)
Örülök, hogy ízlett, egészségetekre!
Memi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-10 14:16

nagyon jo recept ,kicsiket atalakitottam s igy is igen jot kihoztam belole ...mivel nem volt ujhagymam tettem bele fokhagymat ,de isteni lett. es tenyleg finomabb a francia fokhagyma kremlevesnel;) koszonom!

73
vöröshagyma 5 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 1 db
leveskocka 1 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint