Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymarózsa bundázva franciasalátával

Hagymarózsa bundázva franciasalátával
Hagymarózsa bundázva franciasalátával
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük a hagymát nyersen, sülve, bundázva - legyen az bárhogy elkészítve. Ez a recept is valami nagyon finom, és főleg a saláta még fel is dobja..... :-)))

hozzávalók / 2 adag

hagymarózsa

franciasaláta

Sütőzsiradék

hagymarózsa

ajánlat

A hagymában sok a természetes cukor, van benne A-, B6-, C- és E-vitamin, folsav, nátrium, kálium, vas és más ásványi anyagok, illetve sok rost!!

Én a salátából kihagyom az almát, mi nem szeretjük benne.

Szólj hozzá!

elkészítés

hagymarózsa

  1. A hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát, letesszük egy deszkára, hogy alul legyen a vastagabb, úgymond gyökérrésze. Majd egy jó éles késsel szépen elkezdjük legalább 8-10 részre vagdosni. Mindezt úgy, hogy a szeletek egyforma vastagok legyenek, és a vágás soha ne érjen le egészen, vagyis az alja egyben tartsa.
  2. Egy mély tálba tegyünk lisztet, keverjük el kakukkfűvel, oregánóval, köménnyel és a borssal. Fogjuk meg a hagymát a vágásokkal lefele, és mártsuk bele jól a lisztbe. Egy másik tálban pedig a tejet, a tojást keverjük el, aztán mártsuk bele a tojásos masszába is.
  3. Végül a zsemlemorzsát szórjuk rá, hogy befedje mindenhol.
  4. Süssük ki olajban (mélyebb teflonban ajánlatos sütni, ahol az olaj befedi, így nem kell forgatni, és nem törnek le a szirmok). Papírtörlőre szedjük. Franciasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!!

franciasaláta

  1. Bő forrásban lévő vízben, a fele mennyiségű sóval megfőzzük a zöldségeket. Összekeverjük egy tálban a tejfölt, majonézt, mustárt, a másik fél sót, fehér borsot. Kockára vagdossuk a savanyú uborkát, és belerakjuk.
  2. A lecsöpögtetett zöldségeket beletesszük a tejfölös krémbe, amivel jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük összeérni.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 975
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
767 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagyma rántva,franciasaláta rántott hagymával,hagymarózsa,hagymarózsa salátával,rántott hagyma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1230
vöröshagyma 4 közepes db
finomliszt 1 bögre
bors 1 kávéskanál
oregánó 3 csipet
kakukkfű 3 csipet
őrölt fűszerkömény 3 csipet
tojás 1 db
tej 1 dl
zsemlemorzsa 1 bögre
franciasaláta alap 25 dkg
1 ek
tejföl 1.5 dl
majonéz 4 ek
csemegeuborka 1 közepes db
mustár 1 teáskanál
fehér bors 3 csipet