Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás bab, ahogy Bud Spencer szereti

Hagymás bab, ahogy Bud Spencer szereti
Hagymás bab, ahogy Bud Spencer szereti
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Oké, oké, tudom, hogy nem egy nagy kreativitást igénylő recept, de mégsem bírtam ellenállni neki...
A héten nem voltam itthon, és elfelejtettem, hogy vasárnap fogok hazaérni - hűtő üres, bolt zárva. Egyedül két fej hagyma és két paradicsom árválkodott a konyhámban, na meg a babkonzerv, amit amúgy nem nagyon szoktam enni, de valami kiköltözött jóbarát rámhagyta. Na, mit hozzak ki ebből?
És akkor beugrott gyerekkorom kedvence, az És megint dühbe jövünk kultikus jelenete...
Úgyhogy úgy döntöttem, nem krumplis halat, hanem hagymás babot fogok csinálni.
Akkor lett volna az igazi, ha szerzek valahonnan egy kis bacont (rendes zsírszalonnáról nem is álmodozhattam, az Németországban nincs), de hát így is nagyon finom lett.
Rá kellett jönnöm, hogy én is szeretem a hagymás babot :).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kezdő vegáknak, akik még néha álmodnak hússal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vékony karikákra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük.
  2. A babot hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk (ha nem konzervből dolgozunk, előző este be kell áztatni, de akkor már nem villámvacsi).
  3. A paradicsomot pár percre lobogó vízbe dobjuk, héját lekapjuk, villával kicsit összenyomogatjuk, és a hagymás babhoz küldjük.
  4. Készre főzzük, és melegen fogyasztjuk. (A serpenyővel meg lecsaphatjuk a gonoszakat :D)

  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 87
össznézettség: 158 767
elküldve: 13
receptkönyvben: 912
elkészítve: 67/79
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bud Spencer kedvence, spagettiwestern-vacsora, hagymás babpörkölt, bab hagymával

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mynea
Mynea Wed, 2017-11-22 19:54

Egyszerű és nagyszerű! A 21 hónapos kisfiam imádja! Köszönöm a receptet!

Színesbors
Színesbors Sun, 2017-04-02 12:31

Kedves Nóra!

Kezdő, de nagyon lelkes konyhatündérként megfogott a recept egyszerűsége, így elkészítettem. Én is tettem bele némi chillit, és a végeredmény olyan jól sikerült, hogy Édesanyám repetát kért belőle. :)

Hálás köszönet! :)

Üdv: Színesbors

Quantumleap
Quantumleap Sun, 2016-07-03 15:47

Egy hülye kérdés: A konzervbabról le kell önteni a levét, mielőtt hozzáadom vagy avval együtt kell beleborítani? :)

Viv
Viv Sun, 2016-07-17 23:09

Lehet hogy már elkéstem :) és nem is engem kérdeztél, de én még a gombáról is le szoktam önteni a levet és szűrőn csap alá tartom. Régebben viszont nem szoktam, bajod nem lesz tőle. :)

jonny72
jonny72 Fri, 2014-09-26 11:51

Eddig ez a babos étel ízlett a legjobban. Köszönöm. A párom is elégedett volt a vacsorával.

Talina
Talina / Talina Sat, 2013-04-27 16:23

Elkészítettem! :) Én még egy kis chilit, meg virslit tettem bele - a Párom ragaszkodott hozzá! Nagyon fincsi lett! Köszi a receptet! :)

mamymy
mamymy Fri, 2012-02-03 07:27

Sziasztok!
Hasonlót szoktam készíteni a konzervbabból, csak egy kicsit másképpen:
A hagymához teszek néhány karika füstölt kolbászt és egy nagyon erős paprikát! ..
Ha nincs otthon paradicsom, egy kis ketchuppal pótolom...
Jó étvágyat!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-12-30 14:09

Hát Nórám, szégyen, nem szégyen, ez bizony azóta felkerült az állandó ételek sorába. Tekintettel a hónapok óta tartó lustaságomra, számtalan formában került az asztalra. Most azért írok, mert ilyet még nem ettünk: a karácsonyi liba alatt kisült fokhagymás, fűszeres libazsírral indítottam a cuccot. Csaptunk hozzá csípős kalbászt, bezony nagyon finom volt! :-p
Itt is BÚÉK!
Pusziz!
E

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-12-31 17:34

Hűűűű!
A liba meg a kacsazsír...azzal már bármi királyi lesz! Örülök, hogy így megszeretted, anno is rád gondolta, mikor beküldtem (akkoriban próbálkoztál a vega kajákkal) :) Na de azért a kóbász tti sokat dobott rajta! :)
Nagyon boldog új évet kívánok, és remélem, azért jövőre is lesz részünk sok-sok Eszter-féle jófajtában! :)
Puszillak:
Nóra

angella81
angella81 Thu, 2010-08-19 19:57

Nekem is nagyon ízlett! Köszönöm a receptet!
De: én tettem bele egy kis csíkokra vágott paprikát is, igaz egy kicsit így lecsósra sikerült...:D

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-07-03 00:31

Hah, én csak most értem ide! De már ellenöriztem van-e a kamrapolcon bab...
Van. :-)))
Köszönöm! :-)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-07-05 15:52

Sziasztok Lányok!
Bocs a késésért, nem voltam netközelben :) Örülök, hogy tetszik, Esztikém neked meg nagyon szívesen :)
puszi:
Nóra

803
vörösbab 40 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
paradicsom 2 nagy db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint