Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás bab ahogy Linda készíti

Hagymás bab ahogy Linda készíti
Hagymás bab ahogy Linda készíti
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami egyszerűt akartunk főzni, a párom nagyon szereti a Piedone filmeket (és a hasát is), így jött az ötlet. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, szalonnát, gombát és fokhagymát összevágjuk.
  2. Kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát. Ha a hagyma összeesett, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a paprikát. Kevés ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a babkonzerveket a levükkel együtt. Így hagyjuk főni, amíg a bab kicsit megpuhul.
  3. Amikor kicsit elfőtte a levét, hozzáadjuk a paradicsomot, cukrozzuk, majd további ideig hagyjuk sűrűsödni.
  4. Ha a bab teljesen megpuhult, kész is van az étel.:)
  5. Köret készítése tilos!!!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 563
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Linda

Mióta szakács: 2013.07.24.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos egytálétel, hagymás-szalonnás bab, hagymás vörösbab

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csavez11
Csavez11 Tue, 2017-01-10 20:01

Köszönöm a receptet !!!

Gomba helyet füstölt kolbászt raktam. Hmmmmm...... nagyon hamar elfogyott .
Nagyon jó a recepted !
Legközelebb dupla adagot készítek

Hose01
Hose01 Tue, 2017-01-03 20:47

Üdv! Most lett kész! Megsürgettem a sűrűsödést egy kis keményítővel. Egyszerű,nagyszerű! Köszönöm a receptet!
Egy hobbiszakàcs.

Bari83
Bari83 Sat, 2015-03-07 12:00

Nagyon finom, bár a böjt miatt a szalonna kimaradt. Úgy biztos még jobb lenne, de így sem rossz. Most fogok nekiállni másodszorra. :)

hotinna
hotinna Wed, 2014-05-07 12:31

Nem szeretjük a gombát, helyette jó sok szalonnával készítjük. De a recept tuti! ;) Köszönöm :)

934
lila hagyma 5 közepes db
vörösbab 800 g
sűrített paradicsom 500 g
gomba 400 g
kolozsvári szalonna 50 g
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
cukor 1 ek